Ongemak of spoed?

25 June 2019

Niet alleen het ziekenhuis, maar ook huisartsen zijn 24 uur per dag bereikbaar. Buiten kantoortijden gaat dat via Huisartsenpost Gelderse Vallei. Wij zitten samen in 1 gebouw, maar zijn 2 verschillende organisaties. Buiten kantooruren kan je voor spoedeisende huisartsenzorg terecht bij de huisartsenpost via (0318) 200 800. Maar wat zijn spoedeisende klachten? De huisartsenpost lanceerde onlangs een campagne met welke gezondheidsklachten je de huisartsenpost kan bellen: wel bij spoed, niet bij ongemak.

Astrid Bos, manager van Huisartsenpost Gelderse Vallei: ‘we merken dat patiënten steeds sneller contact met de huisartsenpost opnemen. Ook als de klachten niet spoedeisend zijn. Met deze campagne willen we patiënten en hun familie bewust maken met welke gezondheidsklachten ze de huisartsenpost kunnen bellen.’ Huisartsenpost: wel bij spoed, niet bij ongemak.

Is de situatie levensbedreigend? Bel 112. Twijfelt u of een bezoek aan de huisartsenpost noodzakelijk is? Raadpleeg de app ‘Moet ik naar de dokter’ of www.thuisarts.nl Hier vindt u informatie die u verder kan helpen.

Huisartsenpost

Heeft u ’s avonds, ’s nachts, in het weekend of op feestdagen spoedeisende huisartsenzorg nodig? Bel de huisartsenpost op (0318) 200 800.

Een bezoek aan de huisartsenpost kan alleen na een telefonische afspraak. Een speciaal opgeleide doktersassistent geeft u advies en bepaalt of een afspraak op de huisartsenpost op dat moment nodig is. Houd uw verzekeringsgegevens en BSN bij de hand.

Inzage medische gegevens

In een spoedgeval is het belangrijk als zorgverleners uw medische gegevens kunnen inzien. Uw huisarts en de apotheek kunnen informatie over uw gezondheid delen met andere zorgaanbieders. Maar zij mogen uw medische gegevens alleen bekijken als dat nodig is en u dat goed vindt. Regel daarom uw toestemming en vul het toestemmingsformulier in via www.volgjezorg.nl

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over de campagne van de huisartsenpost op www.ongemakofspoed.nl

Nieuwsoverzicht