Start project Papendal Fit Food Meter

11 April 2019

Ziekenhuis Gelderse Vallei doet vanuit NutriProfiel mee met het project Papendal Fit Food Meter.

Om een topsporter optimaal te laten presteren moet deze zo fit mogelijk zijn. Inname van de juiste voeding is bijvoorbeeld ondersteunend voor een optimale sportprestatie. Er zijn vele fysiologische parameters (maatstaven) die invloed hebben op de fitheid van een topsporter en gerelateerd zijn aan de voedingsinname. Niet al deze parameters worden momenteel gemeten. Daarnaast zijn er andere parameters waarvan de invloed op de fitheid van de sporter nog onbekend is.

Het Papendal Fit Food Meter project heeft als doelstelling inzicht te geven in welke (nieuwe) parameters interessant en relevant zijn om te meten en hoe de resultaten van deze metingen geïmplementeerd kunnen worden in de training van topsporters. Aangezien veel parameters beïnvloed kunnen worden met voeding, kan er met de resultaten van de Papendal Fit Food Meter een beter voedingsadvies gegeven worden ter ondersteuning van herstel en prestatie van topsporters.

Voor dit multidisciplinaire project werkt Papendal samen met Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP), Ziekenhuis Gelderse Vallei en de Wageningen Universiteit (WUR). Het project wordt financieel ondersteund door de Provincie Gelderland binnen de subsidie- regeling sport en innovatie.

Nieuwsoverzicht