SamenGezond voor vitale medewerkers

03 November 2020

Ziekenhuis Gelderse Vallei wil patiënten de beste patiëntenzorg bieden die er is. Een goede gezondheid en leefstijl ook voor onze medewerkers zijn daarvoor belangrijk. Zij leveren iedere dag een topprestatie. Vanaf vandaag ondersteunen we medewerkers met het gezondheidsprogramma SamenGezond.

Bestuurder Arjen Hakbijl: ‘Medewerkers krijgen met dit online platform van Menzis informatie over onderwerpen zoals fit de dag beginnen, een goede werk-privébalans en mantelzorg. Ook onze eigen kennis op het gebied van onder meer voeding, bewegen en slaap bieden we onze medewerkers via SamenGezond aan.’ Via een website en app kunnen medewerkers meedoen aan virtuele (wandel)evenementen en ontvangen zij coaching en tips die horen bij een gezonde leefstijl.

Het belang van een gezonde leefstijl
Momenteel wordt er een extra inspanning van ziekenhuismedewerkers gevraagd. De zorg voor patiënten met covid-19 is zwaar en tegelijkertijd probeert Ziekenhuis Gelderse Vallei zoveel mogelijk reguliere zorg te blijven verlenen. Dat vraagt meer dan ooit van onze medewerkers om gezond te blijven. Een gezonde leefstijl is een van de beste remedies om gezondheid te behouden en ziektes te voorkomen. Daarom ondersteunt Ziekenhuis Gelderse Vallei zijn medewerkers om op een laagdrempelige manier te werken aan een gezonde leefstijl. Het vitaliteitsplatform is daarbij het gezonde steuntje in de rug, ook om gezond gedrag vol te houden. Met een gezonde leefstijl voel je je niet alleen lichamelijk en mentaal fitter, het verkleint op termijn ook de kans op chronische ziekten. Het voldoet vanzelfsprekend aan strenge privacy- en databeveiligingsrichtlijnen.

Nieuwsoverzicht