Succesvol netwerk fysiotherapie en orthopedie

04 November 2019

Fysiotherapeuten en orthopeden uit ons ziekenhuis en fysiotherapeuten uit de 1e lijn werken samen in een regionaal netwerk. Het netwerk Regionale Organisatie Fysiotherapie Gelderse Vallei (ROFVG). Binnen dit netwerk stemmen zij de orthopedische zorg voor patiënten zorgvuldig met elkaar af. Jaarlijks organiseren zij een Netwerksymposium Orthopedie om kennis en ervaring uit te wisselen. Dit jaar was het 8e symposium. Orthopeden, sportartsen en ruim 100 fysiotherapeuten waren aanwezig.

Werkgroepen

Binnen het netwerk zijn verschillende werkgroepen. Bijvoorbeeld de werkgroepen artrose, schouder en voorste kruisband. De zorgverleners stemmen binnen deze groepen de zorg rondom een bepaalde behandeling af. Hierdoor wordt het proces beter gestroomlijnd. En wordt de juiste zorg op de juiste plek gegeven. Voor patiënten is het erg prettig dat ze binnen een vertrouwd netwerk geholpen kunnen worden. En dat hun zorgverleners onderling korte lijnen hebben.

Regionale Organisatie Fysiotherapie Gelderse Vallei

De ROF bestaat alweer 10 jaar en heeft momenteel 46 aangesloten praktijken en ruim 300 leden uit de regio Gelderse Vallei. Het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) is eerder deze maand op bezoek geweest bij het ROFGV en zag een enthousiaste organisatie die voorop loopt in Nederland als het gaat om netwerken. Op deze manier draagt het ROFGV bij aan het bieden van de juiste zorg op de juiste plek.

Nieuwsoverzicht