Symposium 25 jaar geriatrie was een groot succes!

28 September 2023

Gisteravond barstte het Auditorium in Ziekenhuis Gelderse Vallei uit zijn voegen met allemaal enthousiaste bezoekers van het symposium 25 jaar geriatrie: een blik op de toekomst. Het symposium werd georganiseerd, omdat het specialisme alweer 25 jaar in ons ziekenhuis aanwezig is. Huisartsen, praktijkondersteuners, specialisten ouderengeneeskunde, casemanagers dementie, medewerkers van de polikliniek geriatrie, afdeling ouderengeneeskunde, oud-collega’s én heel veel geïnteresseerde medewerkers (ruim 130 in totaal) wisten de weg naar het symposium te vinden.

Na de opening van voorzitter raad van bestuur Marjolein de Jong, nam geriater Desirée Verheijen de microfoon over en blikte terug op de afgelopen 25 jaar. Esther Cornegé, voorzitter van de Nederlandse Vereniging Klinische Geriatrie, sprak vervolgens over de toename van ouderen met een zorgvraag. Hoe zorgen we ervoor dat ouderen de zorg kunnen blijven krijgen die ze nodig hebben? En wat is de toekomst van de klinische geriatrie?

Workshoprondes

Na deze centrale opening gingen de bezoekers naar 2 workshoprondes waar zij zich van tevoren al voor hadden opgegeven. De workshops waren uiteraard allemaal gericht op de oudere patiënt, namelijk:

  • De oudere migrant – door Tarik Akasbi en Hafsa Aznadi
  • Hoe ondersteunen we de mantelzorger? – Jellie Wilgenburg in gesprek met geriater Nienke Golüke
  • Meldcode ouderenmishandeling – door Erna Vinke
  • De mond gezond?! – door Wim van Ouwerkerk en Linet Weening-Verbree

Na de workshoprondes schoof iedereen voldaan aan bij het Italiaanse buffet in de Verbinding die mogelijk was gemaakt door de medewerkers uit de keuken en werd verzorgd door de medewerkers uit het personeelsrestaurant.

Warme reacties na afloop

Dat de bezoekers het naar hun zin hebben gehad bleek uit de mooie reacties na afloop: ‘Wat waren de workshops een goed idee!’, ‘Het was fijn om weer heel veel bekenden uit het netwerk te spreken’, ‘Het eten was ook erg lekker’ en ‘Wat was het inspirerend!’.

Geriater Desirée Verheijen kijkt dan ook voldaan terug op de avond: ‘De reacties van alle bezoekers waren hartverwarmend. Fijn dat we een programma in elkaar hebben gezet die zo in de smaak viel. Ik ben trots op het organiserend comité en alle collega’s die ons deze avond verder hebben ondersteund om het symposium tot zo’n groot succes te maken. Er is veel inspiratie opgedaan waarmee we de komende jaren aan de slag moeten gaan voor goede zorg aan onze oudere patiënt!’

Nieuwsoverzicht