Team Roparun loopt voor Ziekenhuis Gelderse Vallei

13 March 2020

Van 30 mei tot 1 juni is de jaarlijkse Roparun, een sponsor-estafetteloop met startlocaties in Parijs, Bremen en Almelo en een gezamenlijke finish in Rotterdam. Dit jaar doet er een team uit Ede mee, specifiek voor Ziekenhuis Gelderse Vallei. Het geld dat dit team ophaalt is bestemd voor een mobiele palliatieve suite in het Edese ziekenhuis.

Het Edese team Climax (team 211) is al druk aan het trainen. En organiseert daarnaast allerlei activiteiten om extra geld bij elkaar te brengen. ‘Zo gaan we bijvoorbeeld in samenwerking met sportcentrum Tesqua een spinningmarathon organiseren om zoveel mogelijk geld te verzamelen voor ons uiteindelijke doel: een mobiele palliatieve unit voor het oncologisch centrum’ vertelt Kees Kulik, één van de twee teamcaptains van Team Climax Ede.

Zo’n sportieve wedstrijd past ook heel goed bij de speerpunten Voeding en Bewegen van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Matthijs Huttinga is afdelingsmanager van het oncologisch centrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Hij is erg blij met het initiatief van dit Roparunteam. ‘Met de opbrengsten van het team richten we kamers in met een zo huiselijk mogelijke sfeer: relaxstoelen, een koffiezetapparaat, een gezellige aankleding. Deze kamers zijn bedoeld voor een patiënt in de laatste fase van zijn leven en diens familie. Zo kunnen zij in een huiselijke sfeer afscheid nemen.’

Team Climax Ede (team 211)

Kulik: ‘Wij starten in Parijs en ons team bestaat uit 8 lopers die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen, dus meer dan 1,5 marathon. Daarnaast zijn er 4 fietsers, 4 chauffeurs voor 2 personenbusjes, 2 fysiotherapeuten, cateraars en een vrachtwagen met trailer en chauffeur voor het vervoer van alle goederen. Het team is weer opgedeeld in 2 subteams.
De lopers lopen om beurten ca 1,5 km. Zij worden daarbij begeleid door 2 fietsers, een voor en een achter. Na 60 km gaat het ene subteam met het busje naar een basiskamp, waar ze wat kunnen eten, rusten en eventueel gemasseerd worden. En na een uurtje of 5 wisselen ze dan het andere subteam weer af. Dat gaat zo door van de start in Parijs op zaterdag 30 mei tot de aankomst in Rotterdam op maandag 1 juni. Een hele organisatie waar we al vanaf augustus druk mee bezig zijn. Op onze website, www.teamclimaxede.nl, staat meer informatie, ook hoe men ons en ons goede doel kan sponsoren.’

Het evenement

De Roparun is een estafetteloop met startlocaties in Parijs, Bremen en Almelo en een gezamenlijke finish in Rotterdam. In 2019 namen 323 teams deel aan de Roparun. Voor de komende editie hebben zich inmiddels 337 teams ingeschreven.
Het geld dat wordt opgehaald tijdens de Roparun kent het bestuur van Stichting Roparun toe aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.


Nieuwsoverzicht