Topsportartsen wederom High Performance Partner TeamNL

16 May 2024

De topsportartsen van Sports Valley, het sportmedisch expertisecentrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei, ontvingen wederom de titel High Performance Partner TeamNL. Een mooie en belangrijke erkenning van hun sportmedische deskundigheid. De topsportartsen Peter Vergouwen, Mannes Naeff, Petra Groenenboom en Moniek van Heumen ontvingen hiervoor de plaquette van chef de mission Parijs 2024 Pieter van den Hoogenband en TeamNL hoofdexpert medisch Maarten Moen.

Diverse afdelingen van enkele Nederlandse ziekenhuizen zijn erkend als High Performance Partner van TeamNL. Deze erkenning volgt op jarenlange samenwerking met de medische staf van TeamNL. In Ziekenhuis Gelderse Vallei zijn naast de topsportartsen ook longarts Karen Oud en neuroloog-somnoloog Myrthe Boss op persoonlijke titel erkend als High Performance Partner van TeamNL. De afdelingen sportradiologie en topsportgeneeskunde zijn als afdeling erkend.

Sportmedische begeleiding Nederlandse sportbonden en regionale (talenten) teams

Sports Valley bestaat inmiddels 5 jaar en in die tijd is er hard gewerkt aan het uitbreiden van het sportnetwerk. De topsportartsen zijn als medisch expert betrokken bij de begeleiding van de Atletiekunie, de breakdancers, Judobond Nederland, KNLTB, KNWU, Nederlandse Volleybalbond, de Nederlandse Golf Federatie, Nederlandse Triathlon bond, Nederlandse Skivereniging, Polar Bears Ede, RTC Waterpolo Ede, Skeleton en de A-selectie Top Turnacademie Achterhoek. Voor enkele sportbonden draaien ze ook meerdere uren per week spreekuur op TeamNL centrum Papendal en verzorgen ze de medische begeleiding ‘on the road’ bij grote toernooien zoals EK’s, WK’s en de Olympische Spelen. In voorbereiding op de Olympische Spelen en Paralympische Spelen in Parijs komen ook veel atleten naar Sports Valley voor de preventieve sportmedische keuring.

De topsportartsen zien daarnaast veel verschillende topsporters uit binnen- en buitenland, mede vanwege de sterke samenwerking met Global Sports Communication, het managementbureau van onder andere Sifan Hassan.

Tot slot werkt Sports Valley met de Nederlandse Toer Fiets Unie en de Wageningen Universiteit aan online onderwijs over voeding en sport voor sportcoaches en trainers van de Nederlandse sportbonden.

Op de foto v.l.n.r.: Sportarts Peter Vergouwen, TeamNL hoofdexpert medisch Maarten Moen (NOC*NSF), sportarts Mannes Naeff, sportarts Petra Groenenboom, chef de mission Parijs 2024 Pieter van den Hoogenband (NOC*NSF) en sportarts Moniek van Heumen.

Nieuwsoverzicht