Veilig mailen. Juist nu

18 September 2020

Vanaf 22 september 2020 gaat Ziekenhuis Gelderse Vallei de applicatie Zivver gebruiken. Deze applicatie garandeert dat vertrouwelijke informatie veilig via de mail verstuurd kan worden. Niemand anders dan de verzender en de ontvanger hebben toegang tot het verstuurde bericht.

Sinds de coronacrisis hebben veel zorgverleners op een andere wijze contact met hun patiënten. Veilig vertrouwelijke informatie via de e-mail kunnen delen is daarom extra belangrijk.

Hoe werkt Zivver?

Een e-mail via Zivver is alleen te openen met een persoonlijke code. Vergelijk het met het inloggen bij bijvoorbeeld uw bank. Deze extra beveiliging zorgt ervoor dat alleen de ontvanger de inhoud van de e-mail kan lezen.

Toegangscode is uw 06-nummer of patiëntnummer

Ontvangt u een beveiligde e-mail van Ziekenhuis Gelderse Vallei? Klik op de link in het bericht om de toegangscode via sms op te halen. Heeft u geen 06-nummer, of is dit niet bij ons bekend, dan is uw patiëntnummer de toegangscode. Na het invoeren van de juiste code opent het e-mailbericht in een beveiligde omgeving.

Reageren op een e-mail

Wilt u op het bericht reageren? Klik op de knop ‘Beantwoorden’. U blijft in de beveiligde omgeving. Het is niet nodig om zelf een account aan te maken.

Correcte gegevens

U kunt zelf controleren of wij uw correcte mailadres en 06-nummer hebben. Ga daarvoor naar het patiëntenportaal MijnZGV. Pas uw gegevens aan of geef de wijziging door tijdens uw volgende bezoek aan het ziekenhuis.

Meer over Zivver

Via Zivver kunnen we veilig mailen en bestanden uitwisselen. Niemand anders dan de verzender en de ontvanger hebben er toegang toe. Bekijk ook:

Vragen?

Heeft u vragen over een ontvangen e-mailbericht of kunt u een bericht niet openen? Bekijk de veelgestelde vragen. Misschien staat er een passend antwoord tussen. Of neem contact op met de afzender van het bericht.

Nieuwsoverzicht