Voorlichtingsavond ziekte van Crohn en Colitis ulcerosa

08 October 2019

Op dinsdag 29 oktober organiseren Ziekenhuis Gelderse Vallei en de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN) een informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst geven Maag-Darm-Leverartsen (MDL) en verpleegkundigen uitleg over de behandeling van deze ziekten aan patiënten, partners, familieleden of andere geïnteresseerden. Ook zijn er verschillende workshops.

Bij de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa treden chronische darmontstekingen op. Patiënten hebben daardoor vaak diarree, buikpijn en voelen zich snel moe. De verzamelnaam is IBD. Dit betekent ‘Inflammatory bowel disease’, letterlijk: ziekte waarbij de darmen ontstoken zijn. In Nederland zijn er minstens 80.000 patiënten met IBD. De ziektes hebben grote invloed op het dagelijks leven van de patiënt.

Informatiebijeenkomst

Op de informatiebijeenkomst geeft MDL-arts J. Uil informatie over de behandeling van IBD en vertellen verpleegkundig specialist M. Verweij en verpleegkundig consultent M. Jansen over de rol van de IBD-verpleegkundige en de functie van e-Zorg. Vervolgens is er een presentatie over voeding en IBD door MDL-arts R. Meiland. Daarna is er de mogelijkheid om één workshop te volgen die qua onderwerp aansluit bij uw behoefte. De 3 workshops waaruit gekozen kan worden zijn Relaties en omgaan met IBD, Zwangerschap en IBD en Stomazorg.

Voor wie?

De bijeenkomst is voor mensen met de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa. Partners, familieleden of andere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom.

Ervaringen delen

Uiteraard is er ook ruimte om de sprekers vragen te stellen. Bij de stand van de CCUVN kan men ook informatie halen of ervaringen uitwisselen met ervaringsdeskundigen.

Aanmelden

U bent van harte welkom tijdens deze voorlichtingsavond op dinsdag 29 oktober, 19.20 – 22.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur), auditorium Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Aanmelden kan tot 24 oktober via de website, het aanmeldformulier of telefonisch: (0348) 42 07 80 (op werkdagen tussen 10.00 en 14.30 uur). Wanneer u uw e-mailadres op het aanmeldformulier invult, ontvangt u een week voor aanvang van de bijeenkomst een bevestiging per mail.

De toegang is gratis. 

Nieuwsoverzicht