Wereldkankerdag

02 February 2018

‘Kanker zet je wereld op z'n kop. Wat heb jij nodig?’ is het thema van Wereldkankerdag (4 februari). Op die dag wordt wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Ziekenhuis Gelderse Vallei biedt, samen met A.R.T.Z. Oncologisch centrum, rondom deze dag haar patiënten een set ansichtkaarten aan. Deze attentie sluit aan bij het thema van Wereldkankerdag.

Wereldkankerdag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, opsporing en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker - én dat van naasten of nabestaanden - te onderstrepen: Kanker zet je wereld op z’n kop. Wat heb jij nodig?

A.R.T.Z.

Rijnstate, Slingeland Ziekenhuis en Ziekenhuis Gelderse Vallei werken samen in het A.R.T.Z. Oncologisch centrum voor de beste oncologische zorg. De ziekenhuizen delen kennis en ervaring in gespecialiseerde teams per kankersoort.

Over Wereldkankerdag

Wanneer je met kanker wordt geconfronteerd, staat je wereld op z'n kop. De ziekte en de behandeling daarvan hebben niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar zijn voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend. In Nederland spannen vele organisaties zich in om kanker te voorkomen, tijdig op te sporen en te behandelen. Daarnaast kun je op vele plekken terecht voor psychosociale ondersteuning en begeleiding. Op Wereldkankerdag slaan al deze organisaties de handen ineen om aandacht te vragen voor de impact van kanker.

Nieuwsoverzicht