Wereldtop jeugdtennissers DunoAir Windmill Cup medisch ondersteund door Sports Valley

04 July 2019

Tijdens het jeugdtennistoernooi DunoAir Windmill Cup verzorgt het team van Sports Valley medische ondersteuning. Bij ernstige blessures worden de tennissers doorverwezen naar het speciaal voor dit toernooi beschikbaar staande medisch team. Het team bestaat uit sportartsen, sportorthopedisch chirurgen en sportradiologen.

Het tennistoernooi DunoAir Windmill Cup is een internationaal toernooi in de hoogste categorie ter wereld en onderdeel van de 5 grand slam jeugdtoernooien. Veel huidige top-20 spelers, waaronder Federer, Murray en Tsonga, speelden in hun jeugdjaren de Windmill Cup. Ook dit jaar maakt een deel van de toekomstige wereldtop hier hun opwachting. Deelnemers zijn junioren van 12 tot en met 14 jaar en rolstoeltennissers tot en met 18 jaar. Teams van meer dan 50 landen nemen deel aan het toernooi, waaronder teams van de Internationale Tennisfederatie (ITF). Parijs, Nantes, Keulen/Düren en Hasselt zijn de andere speelsteden. De DunoAir Windmill Cup is van 13 tot 20 juli op OTV/Sportpark Hartenstein in Oosterbeek en gratis toegankelijk voor bezoekers.

Radioloog Bas Maresch is enthousiast over de samenwerking: ‘Voor de tennissers die deelnemen aan dit mooie toernooi is het belangrijk om optimaal fit te zijn en blijven. Wanneer er toch iets gebeurt, staan we hen bij met optimale medische zorg. Dit doen we in nauw overleg met toernooidirecteur Arjen Knulst en de medische begeleiding van het toernooi, dat onder leiding staat van Steven Bannink.

Medische ondersteuning toernooien

Sports Valley is onderdeel van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Naast sportmedische diagnostiek, begeleiding en behandeling biedt het medische ondersteuning tijdens sporttoernooien. Zoals onlangs bij het NK Wielrennen in Ede en het tennistoernooi de Libéma Open. Bij de toernooien staat een sportmedisch team op maat klaar als achterwacht of worden er radiologische second opinions geboden. Daarnaast gaan de sportartsen van Sports Valley met diverse sportbonden mee naar grote toernooien, zoals de European Games Judo in Minsk en de Olympische en Paralympische Spelen.

Nieuwsoverzicht