Ziekenhuis Gelderse Vallei is voorbereid op het coronavirus

07 February 2020

Komt u naar het ziekenhuis? Voor een afspraak of op bezoek? Heeft u koorts (ten minste 38 graden celcius) en 1 of meer van de volgende klachten: hoesten, neusverkoudheid, keelpijn, kortademigheid en kreeg u hiervan binnen 2 weken na terugkomst uit China klachten? Meldt u zich bij binnenkomst dan direct bij de receptie in de centrale hal. U krijgt dan een mondneusmasker aangereikt om uw omgeving te beschermen.

Wij nemen deze voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat patiënten, bezoekers en medewerkers mogelijk besmet worden. De voorzorgsmaatregelen nemen wij op basis van de informatie en advies van het RIVM. Daarnaast hebben wij voldoende materialen beschikbaar die nodig zijn bij een eventueel besmette patiënt.

Het coronavirus is een virus dat lijkt op een verkoudheidsvirus. Het kan gevaarlijk zijn voor mensen met een verminderde weerstand. Iemand kan besmet raken door kleine druppels in te ademen of in de ogen te krijgen via hoesten.

Meer informatie over het coronavirus vindt u op de website van het RIVM. Heeft u vragen of bent ongerust of u mogelijk besmet bent met het coronavirus? Neem contact op met uw huisarts.

Nieuwsoverzicht