Ziekenhuis Gelderse Vallei toont expertise bij 15e Nationale Voedingscongres

16 March 2023

Ziekenhuis Gelderse Vallei leverde een belangrijke bijdrage aan het 15e Nationale Voedingscongres, een van de belangrijkste voedingsevents in Nederland. Internist-intensivist en bijzonder hoogleraar Arthur van Zanten, hoogleraar en oud Maag-, Darm,- Lever-arts Ben Witteman, diëtist Yolah Soldaat en diëtist-onderzoeker Imre Kouw spraken allemaal tijdens het congres.

Kennis inzetten voor gezondheidswinst

Ziekenhuis Gelderse Vallei doet op veel gebieden onderzoek naar voeding, bewegen en slaap en gezondheid en ziekte. Bewezen kennis wordt toegepast in de praktijk zodat behandelingen verbeterd worden of (verergering van) ziekte voorkomen kan worden. De brede aandacht voor en expertise op het onderwerp voeding was ook terug te zien tijdens het congres. Arthur van Zanten gaf een lezing over eiwit en spierverval bij volwassen COVID-19 intensive care (IC) patiënten en Imre Kouw, diëtist-onderzoeker, vertelde over haar onderzoek naar continue of intermitterende voeding bij IC-patiënten. Ben Witteman sprak over de beïnvloeding van het microbioom in de praktijk en tot slot ging Yolah Soldaat in op gezonde en lekkere voedingsconcepten voor kinderen in het ziekenhuis. We zijn trots dat we vanuit Ziekenhuis Gelderse Vallei onze kennis over voeding op zo’n platform delen.

Het Nationale Voedingscongres

Op 16 maart 2023 vond het 15e Nationale Voedingscongres plaats. Het congres werd georganiseerd in samenwerking tussen Interactie Opleidingen BV en NESPEN. Het congres is een platform waar alle zorgprofessionals samenkomen die zich bezighouden met klinische voeding en metabolisme. Trots dat we als ziekenhuis voor voeding, bewegen en slaap mogen presenteren op zo’n belangrijk platform.

Nieuwsoverzicht