Hike&Bike doneert € 3.500 voor ‘Zorg met een gouden randje’

10 October 2018

Kanker is een ernstige ziekte, met ingrijpende behandelingen. Door aanvullende zorg als een hoofdmassage biedt Ziekenhuis Gelderse Vallei patiënten met kanker iets extra’s. Het ziekenhuis ontving recent hiervoor een donatie van Bouwbedrijf Kreeft uit Ede. Dit geld is bijeengebracht door regionale ondernemers tijdens de ‘Hike&Bike’.

Kanker is een ernstige ziekte, met ingrijpende behandelingen, bijwerkingen en vaak ook psychische en sociale gevolgen. Het is fijn als er dan af en toe een ‘gouden randje om de behandeling zit’, zoals een patiënt het uitdrukt. Naast de best mogelijke medische en verpleegkundige zorg wil Ziekenhuis Gelderse Vallei patiënten graag iets extra’s geven en zo het verblijf in het ziekenhuis aangenamer maken en de kwaliteit van leven voor de patiënten verhogen. Daarom biedt het ziekenhuis mensen die voor de eerste chemokuur komen een ‘cadeautje’ aan: een ontspannings/anti-stressmassage van gezicht, hals en hoofd of pedicure. Deze behandeling krijgen zij tijdens de chemotherapie. De behandelingen worden gedaan door mensen die ervaring hebben met oncologische zorg.

Een stukje verdriet wegnemen

‘De verpleegkundige vertelt ons welke patiënten voor hun eerste chemo komen. Dan lopen we naar die patiënt toe en vragen of hij/zij gebruik wil maken van het cadeautje en we leggen uit wat dat inhoudt. Bijvoorbeeld een gezichtsmassage tegen de stress.’ Rianne van Nuland vertelt met veel bezieling over haar werk voor het ziekenhuis. Zij is zorg en beautyspecialiste en geeft samen met Welmoed Bergsma, pedicure, de verwenbehandelingen. ‘Mensen vinden deze aandacht heerlijk, je neemt een stukje verdriet weg’ aldus Rianne van Nuland.

Hike&Bike

De extra zorg wordt niet door de zorgverzekeraar betaald, dus financiert het ziekenhuis dit op een andere manier. Bijvoorbeeld met bijdragen van bedrijven en particulieren via de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Op dinsdag 18 september is een deel van de opbrengst van Hike&Bike voor dit doel bestemd. Bouwbedrijf Kreeft uit Ede organiseert dit evenement ieder jaar om uiting te geven aan haar betrokkenheid bij het lokale, maatschappelijk leven. Hiervoor nodigt zij haar zakenrelaties uit om een financiële én sportieve bijdrage te leveren.

Nieuwsoverzicht