Bekendmaking Zinnige Zorg Awards

08 June 2016

De Focuszorg galblaasoperatie is één van de tien nominaties waarop gestemd kon worden voor de VGZ Zinnige Zorg Awards. Dit zijn de publieksprijzen van zorgverzekeraar VGZ voor zorginnovaties die leiden tot zinnige en betaalbare zorg. Op 7 juni zijn bij een feestelijke bijeenkomst de winnaars ervan bekendgemaakt.

Zinnige Zorg Award

De winnaar van de gouden award is 'Keer diabetes om’. Bij deze zorgvernieuwing van Stichting Voeding Leeft gaat het om diabetes-patiënten die door aanpassing van voeding en levensstijl minder of zelfs geen medicijnen nodig hebben. Zinnige zorg staat voor zorg waarin de patiënt centraal staat, die overbehandeling en verspilling voorkomt en zo bijdraagt aan het betaalbaar houden van zorg. De nominatie van Focuszorg galblaasoperatie viel net buiten de top 3. Bijna 6.000 consumenten bepaalden mede de winnaar van de VGZ Zinnige Zorg Awards.

Focuszorg galblaasoperatie

Door de nieuwe werkwijze in Focuszorg worden meer patiënten in dagbehandeling geholpen. Het percentage steeg van 16% in 2013 naar 65% in 2016. Bekijk hier de video over de ervaringen van patiënt Elise.

Dank voor het stemmen

We willen iedereen bedanken die gestemd heeft op de nominatie van Focuszorg galblaasoperatie. Hartelijk bedankt!


Nieuwsoverzicht