Campagne over het delen van gegevens

08 September 2017

Om patiënten snel, goed en veilig te helpen is het belangrijk dat huisarts en apotheek belangrijke gegevens van patiënten met het ziekenhuis kunnen delen. Hiervoor dient de patiënt toestemming te geven. In de week van 11 september start Ziekenhuis Gelderse Vallei met een campagne om patiënten hierop te attenderen.

Het delen van medische gegevens gebeurt via het Landelijk Schakelpunt (LSP). Patiënten geven per zorgverlener via een formulier of digitaal hiervoor hun toestemming aan het LSP.

In de week van 11 september zijn er extra activiteiten om het belang van het geven van deze toestemming onder de aandacht te brengen van patiënten.

In de wachtkamers van diverse poliklinieken wordt aan patiënten gevraagd of zij al toestemming gaven en zo niet, of zij alsnog een toestemmingsformulier willen invullen. De patiënt kan het formulier invullen voordat hij/zij aan de beurt is bij de specialist en het ingevulde formulier afgeven aan arts, polikliniekassistente of deponeren in de speciale brievenbus bij de Vallei Apotheek.

Nieuwsoverzicht