Corona check Ziekenhuis Gelderse Vallei ook online in te vullen

19 June 2020

Als u naar Ziekenhuis Gelderse Vallei of één van onze buitenlocaties komt, vragen wij u vooraf naar mogelijke corona-gerelateerde klachten. Dit doen we in de triagelocatie bij de hoofdingang en vanaf vandaag ook via een digitale vragenlijst: de Corona check. Maximaal 48 uur voor het ziekenhuisbezoek is het mogelijk om de Corona check online in te vullen. Op deze manier verloopt de triage bij de hoofdingang sneller en is er minder wachttijd voor patiënten, bezoekers en begeleiders.

Heeft u een afspraak op de polikliniek? Dan ontvangt u 48 uur van te voren een SMS met de link naar de Corona check. De Corona check is ook te vinden in de MijnZGV-app en via de website. Ook bezoekers en begeleiders worden geacht deze vragen te beantwoorden voordat zij het ziekenhuis binnengaan. Uit de vragen kan worden opgemaakt of patiënten, bezoekers en begeleiders klachten hebben die te maken kunnen hebben met het coronavirus.

Groen, oranje of rood scherm

Wanneer de Corona check wordt ingevuld, is deze 48 uur geldig en verschijnt er een groen, oranje of rood scherm. Bij elk scherm staat een passende instructie voor patiënt, begeleider of bezoeker. Krijgt patiënt, bezoeker of begeleider na het invullen van de Corona check (meer) klachten, dan dient de Corona check opnieuw te worden ingevuld. Voor ieders veiligheid is het belangrijk dat u de Corona check naar waarheid invult.

Scherm tonen bij hoofdingang

Zorg ervoor dat dat u te allen tijde het scherm kunt tonen bij het ziekenhuis. Dit kunt u doen door de uitslag van de Corona check naar uw e-mailadres te sturen en deze te laten zien op uw smartphone of deze uitgeprint mee te nemen.

Geen toegang tot digitale Corona check

Wanneer patiënten, bezoekers en begeleiders geen toegang hebben tot digitale middelen, dan is het altijd mogelijk om op de locatie bij een medewerker van het ziekenhuis de vragen te beantwoorden.

Veilig naar het ziekenhuis

Heeft u als patiënt een afspraak? Kom alleen en neem enkel begeleiding mee wanneer dit noodzakelijk is. Zo voorkomen we teveel drukte in het ziekenhuis en verkleinen we het risico op besmetting. Voor kinderen en patiënten waarbij begeleiding noodzakelijk is wordt een uitzondering gemaakt. Komt u op bezoek? Houd er rekening mee dat er per bezoekmoment 1 bezoeker per patiënt is toegestaan. Kijk hier voor meer informatie over de maatregelen.

Nieuwsoverzicht