Eerste digitale geboorteaangifte van Puck

15 September 2015

Dat verliep voor het eerst helemaal digitaal. Onder het toeziend oog van burgemeester Cees van der Knaap en Nicolet Zeller, Raad van Bestuur Ziekenhuis Gelderse Vallei, werd de geboorteaangifte op de kraamafdeling door de kersverse ouders samen gedaan.

De Gemeente Ede is volop bezig met de digitalisering van Burgerzaken. De primeur van de digitale geboorteaangifte is voor kinderen die in Ziekenhuis Gelderse Vallei worden geboren.

Snel

De geboorteaangifte van Puck ging heel vlot. Terwijl de dame in kwestie rustig lag te slapen vulden haar ouders de gegevens in. Ze kregen een speciale roze iPad uitgereikt en logden in met hun DigiD. Moeder Irma controleerde ter plekke de namen van haar dochter terwijl papa van Rekum de gegevens invulde: ‘Deze app werkt heel handig!’

Geboorteaangifte

De gegevens van Puck kwamen via een beveiligde verbinding op het gemeenthuis terecht waar een ambtenaar van de burgerlijke stand binnen een kwartier de aangifte controleert en de bijbehorende akte naar het ziekenhuis stuurt. Op de verloskunde/kraamafdeling wordt de akte geprint en naar de ouders gebracht zodat zij kunnen ondertekenen. Dat deed moeder Irma vandaag vanuit haar kraambed! De burgemeester die voor de gelegenheid naar het ziekenhuis kwam, zette zijn handtekening bij de namen van de baby in het trouwboekje.

  • Lees meer over de geboorteaangifte
Nieuwsoverzicht