IC-café over verwardheid en geheugenproblemen na opname IC

29 May 2019

Op maandag 17 juni is in Veenendaal weer het IC-café. Deze keer gaat het over verwardheid en cognitieve stoornissen, zoals een verminderd geheugen of concentratieproblemen. Het IC-café is een trefpunt voor voormalig IC-patiënten en hun naasten. Het is de 2e keer dat het IC-café plaatsvindt.

Mensen die op de IC hebben gelegen, hebben vaak daarna nog lang moeite met hun geheugen, concentratie, het herkennen van gezichten, het nemen van beslissingen en zulk soort zaken. ‘Ik moet zoeken naar woorden of ik vergeet dingen. Ik vind het lastig om dingen goed te plannen’ aldus een patiënt. Omdat veel ex-IC-patiënten hier last van hebben, is dit het onderwerp voor het IC-café op 17 juni.

Martijn Grotenhuis weet, als geriater bij Ziekenhuis Gelderse Vallei, alles over verwardheid en cognitieve stoornissen. Hij vertelt hoe dit kan ontstaan na een IC-opname. Er is alle ruimte voor vragen en discussie, maar vooral ook om ervaringen met elkaar te delen. Dat dit heel zinnig is, bleek tijdens het 1e IC-café op 15 april. Er kwamen interessante gesprekken op gang, er was veel herkenning, tips werden gedeeld en bezoekers vonden steun bij elkaar. ‘Ik ben niet de enige’ merkten de patiënten die het IC-café bezochten.

Voor wie

Het IC-café is een trefpunt voor alle ex-IC-patiënten en hun naasten, dus niet alleen voor mensen die in Ziekenhuis Gelderse Vallei opgenomen zijn geweest. Toegang tot het IC-café is gratis en inschrijving is niet nodig.

Tijd en plaats

Het IC-café wordt georganiseerd op 17 juni van 19:00 tot 21:30 in T-café, Zandstraat 36 in Veenendaal.

Door wie

IC-verpleegkundigen van Ziekenhuis Gelderse Vallei, een stuurgroep bestaande uit ex-IC-patiënten en patiëntenorganisatie IC Connect organiseren het IC-café.

Meer informatie

Op de agenda op www.geldersevallei.nl is meer informatie te vinden over het IC-café. Op https://www.zorgkaartnederland.nl/blog/ik-heb-extra-tijd vertelt een patiënt over het 1e IC-café.

Nieuwsoverzicht