Informatie over coronabesmettingen in ons ziekenhuis

22 February 2021

Helaas zijn er coronabesmettingen geconstateerd op de afdeling ouderengeneeskunde in ons ziekenhuis. Hierbij zijn zowel patiënten als een medewerker positief getest. Zodra dit bekend werd, is er direct adequaat gehandeld.

De coronapositieve patiënten worden in isolatie verpleegd. De hierbij betrokken besmette medewerker is thuis. De betrokken medewerkers die klachten hebben, blijven thuis en wachten daar de uitslag van hun test af. Uit voorzorg is bezoek op de betreffende afdeling tot nader order niet toegestaan.

Houd u aan de maatregelen

Deze uitbraak geeft aanleiding om opnieuw aandacht te vragen voor het naleven van de maatregelen en hygiënevoorschriften voor een ieder die ons ziekenhuis betreedt. Dit houdt in:

  • doe de coronacheck voordat u naar het ziekenhuis komt
  • heeft u coronagerelateerde klachten? Blijft u dan thuis en houdt u aan de voorschriften van het RIVM
  • komt u naar het ziekenhuis? Dan krijgt u daar een medisch mondneusmasker uitgereikt. Draag deze op de correcte wijze, volg hierbij de instructies van onze medewerkers op en houd het mondneusmasker gedurende uw hele bezoek op
  • desinfecteer uw handen met regelmaat
  • houd 1,5 meter afstand van anderen

Samen voor elkaar

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. Hiervoor moeten we ons aan de regels houden, hoe moeilijk dat soms ook is. Zo blijft het bezoek aan ons ziekenhuis veilig en mogelijk. #samenvoorelkaar

Nieuwsoverzicht