Informatie over coronabesmettingen in ons ziekenhuis

26 November 2020

Helaas zijn er woensdagmiddag 25 november coronabesmettingen geconstateerd op afdeling B2 in ons ziekenhuis. Hierbij zijn zowel patiënten als medewerkers positief getest. Zodra dit bekend werd, is er direct adequaat gehandeld.

De coronapositieve patiënten zijn per direct verplaatst naar een andere afdeling en worden daar in isolatie verpleegd. De hierbij betrokken besmette medewerkers zijn thuis. De betrokken medewerkers die klachten hebben, blijven thuis en wachten daar de uitslag van hun test af. Uit voorzorg is bezoek op de betreffende afdeling tot nader order niet toegestaan.

Herkomst besmettingen

Wij hebben bron- en contactonderzoek uitgevoerd. Van een aantal patiënten is bekend dat zij besmet zijn geraakt via hun bezoek. Deze uitbraak geeft aanleiding om opnieuw aandacht te vragen voor het naleven van de maatregelen en hygiënevoorschriften voor een ieder die ons ziekenhuis betreedt. Dit houdt in:

  • Doe de coronacheck voordat u naar het ziekenhuis komt
  • Heeft u coronagerelateerde klachten? Blijft u dan thuis en houdt u aan de voorschriften van het RIVM
  • Komt u naar het ziekenhuis? Dan krijgt u daar een medisch mondneusmasker uitgereikt. Draag deze op de correcte wijze, volg hierbij de instructies van onze medewerkers op en houd het mondneusmasker gedurende uw hele bezoek op
  • Desinfecteer uw handen met regelmaat
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen

Operaties en opnames

Vanwege de toename van het aantal coronabesmettingen, ook onder personeel, moeten wij helaas sommige operaties afzeggen en kunnen niet alle opnames doorgaan. Patiënten voor wie dit geldt, worden daarover door het ziekenhuis geïnformeerd. Wij vragen patiënten om niet zelf naar het ziekenhuis te bellen, om overbelasting van onze telefoonlijnen zoveel mogelijk te voorkomen.

Samen voor elkaar

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. Door ons aan de regels te houden, hoe moeilijk dat soms ook is. Zo blijft bezoek aan ons ziekenhuis veilig en mogelijk. #samenvoorelkaar

Nieuwsoverzicht