Landelijke spreiding covid-patiënten noodzakelijk

19 October 2021

Sinds een week neemt het aantal covid-patienten in ons ziekenhuis weer toe. We hebben een speciale seizoensafdeling ingericht voor covid- en grieppatiënten. Op deze manier willen we de reguliere zorg en covid- en griepzorg naast elkaar door laten gaan. We willen voorkomen dat we, zoals vorig jaar tijdens de covid-golven, zorg moeten uitstellen of afzeggen. Daarom is het belangrijk om de zorg voor covid-patiënten te verdelen over de ziekenhuizen binnen onze regio en binnen Nederland. Daarmee spreiden we de last.

‘In eerste instantie konden we de patiënten in ons ziekenhuis kwijt, maar in de afgelopen weken zien we weer dat we patiënten binnen de regio moeten uitplaatsen. Maar ook in de regio lopen we momenteel tegen de limieten aan’, aldus longarts Freek Kreemers.

Marjolein de Jong, voorzitter raad van bestuur: ‘Het is steeds lastiger om covid-patiënten onder te brengen in ons eigen ziekenhuis of in een ziekenhuis in de regio. De meeste ziekenhuizen in onze regio kampen met dezelfde problemen. Het is daarom belangrijk dat de landelijke spreiding van covid-patiënten weer op gang komt. We vragen solidariteit aan alle ziekenhuizen in Nederland’.

Respect voor ieders keuze

De vaccinatiegraad in onze regio is lager dan landelijk. Het aantal covid-patiënten in ons ziekenhuis neemt hierdoor harder toe dan in ziekenhuizen waar de vaccinatiegraad hoger is. De Jong: ‘We willen iedereen stimuleren zich te laten vaccineren, maar respecteren ieders afweging daarin. We helpen zoals altijd alle patiënten, ongeacht leefstijl, achtergrond of overtuiging’.

Ziekenhuis Gelderse Vallei in de media

Ziekenhuis Gelderse Vallei doet in de landelijke media beroep op solidariteit van andere ziekenhuizen in Nederland:

Nieuwsoverzicht