Nieuwe app informeert over Intensive Care

07 juli 2016

Wat zijn de bezoektijden op de Intensive Care (IC)? Waar is de familiekamer? Wat kan ik verwachten op de IC? Kan ik blijven logeren? Hoe kan ik contact houden over de situatie van mijn familielid op de IC? Dit zijn enkele van de vele vragen die de familie van een IC-patiënt heeft. Om de informatie gemakkelijk en snel te kunnen opzoeken heeft het team van de IC van Ziekenhuis Gelderse Vallei een app ontwikkeld. De app is speciaal voor patiënten en hun familieleden.

Gratis app over de Intensive Care

Een opname op de IC levert vaak spanning en stress op bij familieleden. De patiënt is ernstig ziek. Dan is gerichte informatie noodzakelijk en prettig. De app biedt op overzichtelijke wijze informatie en verwijzingen over de IC, nazorg, revalidatie en het behandelteam op de Intensive Care. Ga naar de Google Play of de App Store om de 'ZGV IC App' gratis te downloaden.

Alles op 1 plek

De app informeert in brede zin over de gang van zaken op de IC. Wat gebeurt er allemaal? Wat is er te zien en wie werken er? De IC van Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft het hoogste kwaliteitsniveau; wat betekent dat? Op deze vragen biedt de app antwoorden.

App als voorbereiding op IC opname

De IC van Ziekenhuis Gelderse Vallei werkt samen met het Centrum voor Thuisbeademing van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Met name patiënten met een spierziekte, die onvoldoende kracht hebben om te ademen, worden op onze IC ingesteld op chronische (thuis)beademing. Voorafgaand aan een geplande IC opname, is de app een bron van informatie voor deze patiënten over wat er gaat gebeuren.

Nieuwsoverzicht