Nieuwe oogkliniek Bergman Clinics geopend

15 April 2014

De eerste patiënten zijn op maandag 14 april verwelkomd in de nieuwe vestiging. Patiënten die tot nu toe bij de oogarts in Ziekenhuis Gelderse Vallei onder behandeling waren, kunnen nu voor alle oogheelkundige behandelingen in de nieuwe oogkliniek van Bergman Clinics terecht.

Maar ook in de spreekuurcentra van het ziekenhuis in Barneveld en Veenendaal kunnen patiënten, zoals gebruikelijk, naar de polikliniek oogheelkunde. Oogartsen van Bergman Clinics | Oogzorg houden daar spreekuren.

Ziekenhuis Gelderse Vallei is eind vorig jaar een samenwerkingsverband aangegaan met Bergman Clinics | Oogzorg voor het volledige pakket van oogheelkunde, zodat de hoogste kwaliteit oogheelkundige zorg gewaarborgd blijft in de regio. Sindsdien hebben oogartsen van Bergman Clinics de oogheelkundige zorg in Ziekenhuis Gelderse Vallei waargenomen. In de nieuwe oogkliniek van Bergman Clinics aan de Rubensstraat in Ede zetten de oogartsen hun nu werk voort.

De oogartsen van Bergman Clinics | Oogzorg zijn: drs. A. Wolf, drs. P. Peters, drs. S. Nobacht, dr. N. Verbeij en drs. R. Ramrattan. Zij houden spreekuur in Ede (Rubensstraat 165), Barneveld (Klaverweide 1a) en Veenendaal (Spoorlaan 5).

Samenwerking

De oogheelkunde (voornamelijk polikliniek en dagbehandeling) is verhuisd naar de nieuwe oogkliniek aan de Rubensstraat in Ede. Ziekenhuis Gelderse Vallei stond eind 2013 voor de keus, na pensionering en vertrek van drie van de vier oogartsen om zelf de maatschap weer op sterkte te brengen of te gaan samenwerken met Bergman ClinicsHet ziekenhuis kan zich met de verplaatsing van deze zorg verder toeleggen op alle klinische en bijvoorbeeld oncologische zorg. Door de blijvende, intensieve samenwerking met Bergman Clinics | Oogzorg wordt alle oogheelkundige zorg gegarandeerd en gecontinueerd. Zowel in de nieuwe kliniek in Ede als in de spreekuurcentra in Barneveld en Veenendaal. Ook de spoedzorg in het ziekenhuis wordt samen met de oogartsen van Bergman Clinics gedaan.

Berichtgeving

Patiënten die de laatste jaren of meer recent onder behandeling van een oogarts uit Ziekenhuis Gelderse Vallei zijn geweest hebben persoonlijk informatie gekregen over de samenwerking met Bergman Clinics. Ook de huisartsen en andere betrokken zorgverleners zijn op de hoogte gebracht.

Nieuwsoverzicht