Nieuwe werkwijze voor planbare operaties

09 September 2014

Wanneer meteen duidelijk is dat een operatie nodig is, kunnen patiënten direct doorlopen naar het preoperatief spreekuur waar alle voorbereidingen van de operatie worden gepland. De operatie zelf kan dan al binnen tien dagen gepland worden.

Bij Focuszorg van Ziekenhuis Gelderse Vallei ligt de nadruk op snelheid, duidelijkheid en maatwerk. Focuszorg is de naam voor deze nieuwe werkwijze bij operaties van de liesbreuk, galblaas en knie.

Goed georganiseerd

Voor mensen die een liesbreuk-, galblaas- of kniekijkoperatie nodig hebben heeft Ziekenhuis Gelderse Vallei een nieuwe dienst ontwikkeld: Focuszorg. De focus ligt op een snelle en duidelijke manier van werken, een patiënt weet precies wat er wanneer gaat gebeuren. Ook kan de patiënt zelf de operatiedatum en de (orthopedisch) chirurg kiezen. In overleg wordt de operatietechniek bepaald.

Onder het motto ‘Goed georganiseerd’ worden de drie genoemde planbare operaties zó georganiseerd dat het precies op maat is voor de betreffende patiënten. De website laat precies zien wat patiënten kunnen verwachten.

Specialistische behandelteams

De operaties worden uitgevoerd door ervaren (orthopedisch) chirurgen en ervaren operatieteams. De teams zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van de specifieke operatie en zijn zeer goed op elkaar ingespeeld.

In het ziekenhuis

Focuszorg is onderdeel van Ziekenhuis Gelderse Vallei, een groot en modern ziekenhuis met goede faciliteiten. Groot voordeel van een behandeling bij Focuszorg in Ziekenhuis Gelderse Vallei is dat er bij onverwachte situaties een veilige omgeving van een compleet ziekenhuis is. Als patiënten onverhoopt andere of meer klachten hebben, meer of andere nazorg nodig hebben, dan kunnen zij in het ziekenhuis blijven; zij hoeven nergens anders heen. Voor Focuszorg is alles bij de hand.

Nieuwsoverzicht