Nominatie VGZ Zinnige Zorg Award

03 May 2016

Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft een nominatie gekregen voor ‘zinnige zorg’ voor patiënten die een galblaasoperatie moeten ondergaan. Sinds twee jaar heeft het ziekenhuis een speciaal traject voor deze patiënten, genaamd Focuszorg. De duidelijke informatie, betere inschatting van risicofactoren per patiënt en betere logistiek worden door patiënten gewaardeerd.

Focuszorg is genomineerd voor de VGZ Zinnige Zorg Award, de publieksprijzen van zorgverzekeraar VGZ voor zorginnovaties die leiden tot zinnige en betaalbare zorg. Iedereen kan zijn stem uitbrengen op één van de tien genomineerden via www.zinnigezorgaward.nl van 12 mei tot 5 juni 2016.

Galblaasbehandelingen worden in Ziekenhuis Gelderse Vallei samen met de patiënt georganiseerd. Een eerste afspraak is binnen twee dagen gemaakt en een operatie kan binnen tien werkdagen na die eerste afspraak plaatsvinden. Na de operatie en vóór ontslag heeft de patiënt altijd nog een gesprek met de medisch specialist die opereerde. Het ziekenhuis vraagt de patiënt ook specifiek hoe deze de zorg heeft ervaren en weet dat de waardering zeer hoog is. Door Focuszorg kunnen meer patiënten in dagbehandeling worden geholpen. Het percentage steeg van 16% in 2013 naar 65% in 2016.

VGZ Zinnige Zorg Award

Samen met zorgaanbieders en andere betrokkenen maakt zorgverzekeraar VGZ werk van zinnige zorg. Zinnige zorg is betaalbare zorg die de patiënt centraal zet en verspilling en overdaad vermijdt. De galblaasbehandeling van patiënten in Ziekenhuis Gelderse Vallei  is een van de tien voorbeelden van zinnige zorg die een geldprijs kunnen winnen voor zorgvernieuwing. De drie prijzen variëren van 10.000 euro (gouden award), 5.000 euro (zilveren award) tot 2.500 euro (bronzen award). Het Nederlandse publiek bepaalt vanaf 12 mei wie de drie finalisten zijn. Een deskundige jury beoordeelt de drie gekozen ideeën met de meeste stemmen. De jury bestaat uit Ab Klink, Dianda Veldman (NCPF) en Ben Woldring (Poliswijzer.nl). De prijsuitreiking is op 7 juni 2016. 

 Voor meer informatie: www.focuszorg.nl

Nieuwsoverzicht