Opening Topsportgeneeskunde en Sportgeneeskunde

19 November 2013

Sportartsen voor de topsport, Peter Vergouwen, Ingrid Paul, Petra Groenenboom en voor de sport, Inge Gobes- de Punder, werken sinds 1 september 2013 nauw samen op de afdeling. Op de nieuwe sportmedische afdeling behandelen we topsporters uit binnen- en buitenland maar ook sporters uit de regio.

De afdeling Topsportgeneeskunde is uniek, omdat het de enige fulltime topsportmedische afdeling is in Nederland. Deze afdeling houdt zich bezig met onderzoek, behandeling en begeleiding van uitsluitend nationale en internationale topsporters en talenten. De afdeling Sportgeneeskunde is de sportmedische afdeling waar met topkwaliteit reguliere en gestroomlijnde zorg wordt geboden voor een brede groep sporters uit de regio.

Samenwerking

De samenwerking met het Radiologisch Centrum voor Topsport in Ziekenhuis Gelderse Vallei is uniek en een belangrijk onderdeel van deze topzorg.
Bovendien is de afdeling Topsportgeneeskunde door NOC*NSF aangewezen als de afdeling, die bijdraagt aan de medische begeleiding van Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) Papendal, een van de vier CTO’s in Nederland. Daarmee heeft Ziekenhuis Gelderse Vallei een bijzondere positie in de topsportmedische begeleiding in Nederland.

Voeding, sport en bewegen

Ziekenhuis Gelderse Vallei onderscheidt zich met het thema voeding, sport en bewegen. Het bieden van zorg op maat aan (top)sporters past goed binnen dit thema.

Nieuwsoverzicht