Sfeervolle opening oncologisch centrum

12 March 2014

Met een symposium en officiële openingshandeling van de commissaris van de Koning C. Cornielje is het nieuwe oncologisch centrum onder grote belangstelling dinsdag 11 maart geopend.

Symposium 'Oncologie dicht bij de patiënt'

Ruim tweehonderd symposiumbezoekers in CineMec beleefden een mooi openingssymposium. Onder leiding van dagvoorzitter Eveline Brandt passeerden interessante onderwerpen de revue:

  • de toekomst van het oncologisch landschap;
  • de visie van de radiotherapiegroep op oncologie;
  • voeding en kanker;
  • regionale samenwerking in Gelderland.

Een gezamenlijk interview met Eijo Balk, Wilfred de Roos en patiënt Tim Bottema maakte veel indruk.

Feestelijke opening

In het oncologisch centrum was aan het einde van de middag een bijeenkomst ter gelegenheid van de officiële opening, met vele gasten en relaties van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Gasten waren onder meer enkele burgemeesters en wethouders van omliggende plaatsen, leden van de Cliëntenraden van het ARTI en Ziekenhuis Gelderse Vallei, betrokken medewerkers, relaties van bouw- en installatiebedrijven en collega-zorginstellingen.

Onder leiding van ceremoniemeester Evert-Jan de Kruijf werden diverse speeches gehouden door Dik van Starkenburg (Raad van Bestuur Ziekenhuis Gelderse Vallei, Karin Mondriaan (Raad van Bestuur ARTI), Hans Overeem (voorzitter Cliëntenraad Ziekenhuis Gelderse Vallei), Eijo Balk (internist-oncoloog) en Clemens Cornielje (Commissaris van de Koning van Gelderland).

De officiële opening bestond uit een grote doorschijnende ballon waarin een violiste speelde. Deze violiste nodigde de heer Cornielje uit voor de opening door middel van een druk op een grote knop, waarna serpentines door de zaal vlogen.

Nieuwsoverzicht