Topsport medische begeleiding Volvo Ocean Race-team vanuit Ede

13 June 2017

Het team zeilers van Akzo Nobel dat meedoet aan de Volvo Ocean Race is medisch gekeurd door de topsportartsen in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Een wereldwijde prestigieuze zeilwedstrijd met dito zeilers. En dito topsportartsen!

Behalve de medische keuring doet de afdeling topsportgeneeskunde ook de medische begeleiding van het beroemde zeilteam. De boot heet Team Akzo Nobel, de schipper heet Simeon Tienpont. Medische begeleiding is belangrijk omdat de topzeilers in de allerbeste medische conditie moeten zijn om de race met alle prestaties en ontberingen te kunnen doorstaan. De zeilers zijn maandenlang van 11 oktober 2017 tot 25 juni 2018, op verschillende trajecten (’legs’) 4 uur op, 4 uur af met hun topsportprestatie bezig. Een sportspektakel.

Race

De Volvo Ocean Race start op 11 oktober a.s. in Allicante, loopt via stops in Lissabon, Cape Town, Melbourne, Honkong / Guangzhou, Auckland, Itajai (Bra), Newport, Cardiff en Goteborg. De race eindigt in ons eigen land in Den Haag op 25 juni met een inport race. Het medisch team met de topsportartsen is daar in elk geval ook aanwezig.

Begeleiding

De topsportartsen van Ziekenhuis Gelderse Vallei doen de medische begeleiding. Topsportarts Peter Vergouwen deed dit al 3 keer eerder: eind jaren 90 bij het Brunel Sunergy team, in 2005 bij het ABN AMRO-project en in 2008 bij het Delta Loyd-project. De Volvo Ocean Race wordt steeds groter, krijgt steeds meer belangstelling van media en publiek. Het Edese ziekenhuis is trots dat de topsportartsen werken vanuit de bijzondere expertise van het ziekenhuis op het gebied van voeding, topsport en bewegen.

Documentaire

Bekijk hier de documentaire over de medische keuring van het Akzo Nobelteam.

Nieuwsoverzicht