Vernieuwde kraamafdeling is ‘prachtig en prettig’

22 August 2016

Nieuwbakken vaders en moeders hielpen mee: de kraamafdeling van Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft een metamorfose ondergaan. De eenpersoonskamers bieden privacy en hebben allen een rooming-in faciliteit voor de partners. De (toekomstige) ouders en medewerkers van de kraamafdeling kozen wandvullende foto’s van prachtige landschappen uit de omgeving van Ede. Dat geeft een ruimtelijk effect en prettige sfeer. Vanaf 30 augustus is de kraamafdeling gevestigd op een andere afdeling, namelijk op C3, rechter vleugel.

De kraamafdeling heeft 17 eenpersoonskamers en een acute opvangkamer. Aansluitend ligt de afdeling verloskunde waar zeven verloskamers zijn. Alle facilitaire ruimten liggen in het midden van de afdeling, zodat de patiëntenkamers veel daglicht hebben.

Samen kiezen

In de voorbereiding op de metamorfose zijn samen met de architect moodboards gemaakt voor de nieuwe eenpersoonskamers op de kraamafdeling. Kleurgebruik, indeling en decoratie is weergegeven op kleine afbeeldingen. Enkele panels van toekomstige gebruikers (vaders en moeders van pasgeborenen) konden hun keuze maken. Ook de verpleegkundigen van de afdeling kregen een stem in het plan. Het resultaat is ‘prachtig en prettig’ zeggen zij. De fotowanden zijn voorzien van unieke foto’s van prachtige landschappen uit de directe omgeving van Ede. Zo zijn bijvoorbeeld foto’s gemaakt in de Blauwe Kamer en bij het Wekeromse Zand.

Verbouwing OK

De komende drie jaar wordt, onder het motto ‘Operatie in uitvoering’, een nieuw OK-Centrum gebouwd middenin het bestaande gebouw én in het hart van het bestaande OK-bedrijf. Omdat het ziekenhuis 15 jaar geleden in gebruik werd genomen, zijn de operatiekamers aan een grote renovatie toe. Dat is een ingewikkelde logistieke operatie. De eerste stap is de verhuizing van de (naastgelegen) kraamafdeling. Tijdens het project zal voortdurend afgestemd worden met gebruikers en betrokkenen. We houden bij de bouw rekening met patiënten, bezoekers en medewerkers van (nabijgelegen) afdelingen en zullen de overlast zoveel mogelijk beperken.


Nieuwsoverzicht