Weer maximale score bij Gastvrijheidszorg Awards

11 June 2015

Het juryrapport gaf alle complimenten en een uitmuntende score voor de hotelmatige ambiance, gastvrije bejegening, ruime keuze in eten en drinken (maaltijdserviceconcept At Your Request) en de uitgebreide begeleiding van patiënten. Wij kregen voor het tweede opeenvolgende jaar de maximale score van haalbare 5 sterren voor gastvrijheidszorg.

In de afgelopen twee jaar is o.a. een oncologisch centrum (vleugel D) en een nieuwe centrale hal bijgebouwd. Ruimten die zeer verzorgd en sfeervol zijn ingericht; prettige ruimten om te verblijven. Ook de maaltijdservice At Your Request is een unieke, topservice. Patiënten kunnen zelf bepalen wat, wanneer, waar en met wie zij willen eten. Allemaal redenen voor de hoogste score van gastvrijheid in Nederland.

Juryoordeel

Eten en drinken

Het eten en drinken is top. Er kan de hele dag besteld worden, ook een enkel glas drinken. De keuzemogelijkheden zijn groot zodat er altijd iets lekkers te bestellen is. Het voor Nederland unieke maaltijdconcept At Your Request geldt als een inspirerend voorbeeld.

Ambiance

De kleur groen voert de boventoon en heeft een frisse uitstraling. Bij oncologie is goed te zien wat de ambitie van het ziekenhuis is. Als de poliklinieken zo verbouwd worden, dan gaat het er prachtig en klantvriendelijk uitzien.

Gastvrijheid

Voeding, bewegen en (top)sport zijn de centrale elementen van het beleid en de gastvrijheid is rondom deze elementen gelmplementeerd. Er wordt actief samengewerkt met universiteiten om het beleid en de uitvoering op een hoger, wetenschappelijk verantwoord niveau te krijgen. Het ziekenhuis is in alle geledingen gericht op de patient en straalt professionaliteit uit.

Opmerkelijk

In dit ziekenhuis staan de patienten daadwerkelijk centraal. Zij hebben de regie. Specialisten op de polikliniek oncologie werken met foto's van patienten zodat het eerste contact al als persoonlijk ervaren wordt. In de centrale hal wordt op het Informatieplein wisselend een onderwerp speciaal toegelicht en gepromoot.

Sterrengids Gastvrijheidszorg

Zorgorganisaties die meedoen aan Gastvrijheidszorg met Sterren worden beoordeeld op gastvrijheid en afhankelijk van hun score krijgen ze sterren toebedeeld. De resultaten van de audits worden gebundeld in de Sterrengids Gastvrijheidszorg en worden gepubliceerd op de website. Iedereen die gastvrijheid een belangrijk keuzecriterium vindt, kan de website raadplegen en zich een oordeel vormen over de deelnemende ziekenhuizen. Er zijn vier ziekenhuizen in Nederland met de maximale vijf sterren.

Nieuwsoverzicht