Wij zijn Best Managed Company 2015

04 December 2015

Dat maakte ING en Deloitte afgelopen dinsdag 1 december bekend. Het ziekenhuis werd geprezen om zijn strategische koers met voldoende flexibiliteit om in te kunnen spelen op de snel veranderende omstandigheden in de gezondheidszorg.

Nicolet Zeller van de Raad van Bestuur, is blij met de waardering: ‘We zijn er trots op dat we oog hebben voor de ontwikkelingen, deze weten te vertalen naar uitstekende patiëntenzorg en in meerdere opzichten een gezond bedrijf zijn.’

De kwalificatie maakt onderdeel uit van het Best Managed Companies programma dat ING en Deloitte samen met het Erasmus Centre for Entrepreneurship/Rotterdam School of Management organiseren. Ziekenhuis Gelderse Vallei deed dit jaar voor het eerst mee en werd door de jury geselecteerd tot een van de best geleide bedrijven van Nederland. Hiervoor beoordeelden Deloitte en ING de strategie, de bedrijfsvoering, de mate van innovatie en de financiële resultaten van het ziekenhuis. Afgelopen jaar was het ziekenhuis ook al genomineerd voor de innovatieprijs ‘Nieuwe Kampioenen’ van het Financiële Dagblad.

Trots

‘We zijn trots op de bekroning tot Best Managed Company. Het is een bevestiging dat we in de organisatie van de patiëntenzorg inspelen op de vele veranderingen in de maatschappij en in de gezondheidszorg. En dat onze bedrijfsvoering toekomstbestendig is.’ aldus Nicolet Zeller. Louis Bloemers, directeur Financien, Informatie & Control, legt uit: ‘We waren enthousiast om mee te doen aan deze kritische beoordeling van onze organisatie. We werden langs de meetlat gelegd op basis van een Business Maturity Model, ontwikkeld door het Erasmus Centre for Entrepeneurship en Deloitte. We hoopten uit dit model nog kritische kanttekeningen te krijgen waarmee we verbeteringen konden aanbrengen en later tot de groep van Best Managed Companies toetreden. Maar we werden direct al gekwalificeerd! Ziekenhuis Gelderse Vallei mag zich een jaar lang ‘Best Managed Company’ noemen.’

Over het Best Managed Companies programma

Op zoek naar de best geleide bedrijven binnen het Nederlandse midden- en grootbedrijf, beoordelen ING en Deloitte de strategie, de bedrijfsvoering, de mate van innovatie en de financiële resultaten van de deelnemende bedrijven. Het Best Managed Companies programma richt zich op Nederlandse ondernemingen die een omzet kennen van minimaal vijftien miljoen euro, financieel gezond zijn en een aandeelhoudend of zelfstandig bevoegd management hebben. Een overzicht van de winnaars is te vinden op www.bestmanagedcompanies.nl.

Nieuwsoverzicht