Informatie coronavirus

In verband met coronavirus gelden in Ziekenhuis Gelderse Vallei extra maatregelen. Wilt u weten wat dit voor u betekent als patiënt of bezoeker? De meest actuele informatie leest u hieronder.

In Ziekenhuis Gelderse Vallei volgen wij de richtlijnen van het RIVM. Medewerkers, patiënten of bezoekers dragen alleen een mondneusmasker als dat nodig is.

Bij klachten die gerelateerd kunnen zijn aan COVID-19 blijven patiënten en bezoekers thuis, tenzij de arts het medisch noodzakelijk vindt dat een afspraak doorgaat. Daarom vragen wij bij het maken van afspraken ook naar deze klachten. Ook stellen wij aan patiënten en bezoekers die naar ons ziekenhuis komen, – voordat zij het ziekenhuis binnengaan – nog een aantal vragen om te bepalen of zij op dat moment klachten hebben die gerelateerd kunnen zijn aan COVID-19. Als patiënten deze klachten hebben en het van belang is om het ziekenhuis te bezoeken, krijgen zij een mondneusmasker. Bezoekers die klachten hebben, kunnen ons ziekenhuis in principe helaas niet bezoeken. Als bezoek (na overleg met de arts van de patiënt) toch noodzakelijk blijkt, krijgen deze bezoekers bij binnenkomst een mondneusmasker.

Onze medewerkers controleren dagelijks hun gezondheid. Als medewerkers klachten hebben die gerelateerd kunnen zijn aan COVID-19, mogen zij pas werken, nadat ze zich hebben laten testen op COVID-19 en de uitslag negatief is.

Onze medewerkers houden daar waar mogelijk 1,5 meter afstand van anderen. Soms is dat niet mogelijk, bijvoorbeeld bij een lichamelijk onderzoek. Omdat onze medewerkers zich zorgvuldig controleren op klachten, is volgens de richtlijnen in deze situaties geen mondkapje nodig. Wel nemen we aanvullende maatregelen: zo wordt er tijdens een lichamelijk onderzoek niet gepraat en moet de patiënt het hoofd zoveel mogelijk afwenden.

In bepaalde situaties dragen onze medisch specialisten en verpleegkundigen wel een mondneusmasker. Daar kunnen meerdere redenen voor zijn, waarbij het uitgangspunt steeds is dat de veiligheid van patiënten en medewerkers voorop staat. Bijvoorbeeld bij sommige handelingen waarbij zij zorgverleners heel dicht bij het gezicht van een patiënt handelingen moeten uitvoeren of omdat voor medewerkers extra bescherming gewenst is.

Afspraken bij de polikliniek, bloedprikken en/of radiologie

U moet hiervoor een afspraak maken. Hiervoor heeft u de gegevens van uw verwijzing nodig. U kunt online een afspraak maken via MijnZGV, het contactformulier of via onze patiëntenservice via (0318) 43 43 45. Zij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur. Helaas is het op dit moment erg druk bij het patiëntenservice. Het kan dus zijn dat u langer moet wachten totdat iemand u te woord kan staan. Kijk voor gunstige beltijden op 'Afspraak maken of wijzigen'.

In verband met het coronavirus gaan nog niet alle afspraken door. Onze artsen en verpleegkundig specialisten beoordelen op medische grond welke afspraken eerst gepland worden. Spoedzorg en zorg voor acute problemen gaan altijd door.

Mijn afspraak werd afgezegd, wordt deze opnieuw ingepland?

Ja, alle afspraken die zijn afgezegd worden opnieuw inpgepland. We nemen contact met u op om de afspraak opnieuw in te plannen.

Bereid uw afspraak voor

U wordt gebeld om een afspraak te maken en uw ziekteverschijnselen door te nemen. Heeft u corona-gerelateerde klachten Dan ontvangt u bericht hoe u binnen het ziekenhuis moet handelen. Bij geen gehoor spreken wij uw voicemail in en bellen wij u op een later tijdstip terug. Let op! Voor ieders veiligheid is het van belang dat u zich goed op uw afspraak voorbereidt. Vanwege het coronavirus gelden namelijk extra maatregelen.

Nb: voor zwangeren verwijzen wij naar de afdelingspagina verloskunde.

Het is belangrijk dat u zich goed voorbereidt op uw afspraak. Bekijk hiervoor onze webpagina 'Veilig naar het ziekenhuis'.

Afspraak in Barneveld of Veenendaal

In de spreekuurcentra Barneveld en Veenendaal kunnen we geen patiënten met coronagerelateerde klachten (zie hieronder) ontvangen. Krijgt u na het maken van uw afspraak klachten? Neem dan contact op met onze patiëntenservice via (0318) 43 43 45. Dan wordt er gekeken of u op de hoofdlocatie in Ede terecht kunt.

Afspraak in Ede

Doe binnen 48 uur voor uw afspraak de Corona Check. Afhankelijk van uw antwoorden kan het zijn dat uw afspraak uitgesteld wordt of dat er aanvullende maatregelen genomen worden, zoals het dragen van een mond-neusmasker. U kunt de vragen die in de Corona Check voorkomen ook beantwoorden bij het ziekenhuis, bij de triagelocatie. Volg altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op.

U kunt in MijnZGV zien met wie u een afspraak heeft. Ook andere details van uw afspraak, zoals de tijd en locatie, vindt u hier. 

Opname en op bezoek

Op dit moment worden er weer opnames ingepland. De behandelend arts maakt steeds een zorgvuldige afweging, waarbij het belang van de patiënt altijd voorop staat. Op deze manier wordt er gekeken welke operaties eerst gedaan worden.  

We nemen telefonisch contact op met patiënten om een operatie in te plannen. 

Ja, voor ieders veiligheid gelden er in Ziekenhuis Gelderse Vallei extra maatregelen. Het is van belang dat u zich goed voorbereidt op uw opname en verblijf. Bekijk de informatie op 'Voorbereiden op een opname en verblijf' en op 'Veilig naar het ziekenhuis'.

In verband met het coronavirus hebben we de bezoektijden en -regeling aangepast. Klik hier voor meer informatie over de bezoekersregeling.