Projecten

Benieuwd welke projecten er op dit moment lopen? Klik dan op een van onderstaande projecten om er meer over te lezen.

Lees hier meer informatie over een bevalbad.


Elk bedrag is welkom, doneren kan met de QR-code

Wilt u graag een bedrag doneren voor een bevalbad? Dat kan! Via onderstaande QR-code is het mogelijk om een bedrag te doneren. U kunt zelf bepalen hoeveel geld u doneert.


Als een baby in de couveuse ligt, is het lastig om als ouder je kind in je armen te nemen. Maar huid-op-huidcontact (buidelen) is belangrijk voor baby’s en hun ouders. Onderzoeken laten zien dat baby's die veel worden gebuideld zich goed ontwikkelen. Buidelen stimuleert de hersengroei en zorgt dat vitale functies zoals hartslag en ademhaling stabiel blijven. Daarnaast verbetert het de slaap en groei en wordt de weerstand verhoogt. Kortom, buidelen is van belang bij deze groep baby's. Speciale buidelstoelen zorgen ervoor dat lang en regelmatig buidelen mogelijk is. Een mooie toevoeging voor onze nieuwe afdeling neonatologie!

Kijk hier voor meer informatie over buidelstoelen.

Afbeelding is afkomstig uit bovenstaande video: 'Kim Kötter bezoekt Neonatologie Intensive Care Unit in WKZ  in samenwerking met Pampers'

Elk bedrag is welkom, doneren kan met de QR-code

Wilt u graag een bedrag doneren voor een buidelstoel? Dat kan! Via onderstaande QR-code is het mogelijk om een bedrag te doneren. U kunt zelf bepalen hoeveel geld u doneert.


Bovenstaande foto is afkomstig van Trend-It en met toestemming geplaatst. 

Wat is er nu leuker dan dat je eigen kleurplaat tot leven komt? Dat kan met het digitale aquarium! Kleur je kleurplaat van bijvoorbeeld een vis in, houd deze voor de monitor en een paar seconden later zwemt jouw vis in het aquarium. Het digitale aquarium staat op de wensenlijst van de nieuwe kinderafdeling. 

Bekijk hier hoe het werkt. 

Elk bedrag is welkom, doneren kan met de QR-code

Wil je graag een bedrag doneren voor het digitale aquarium? Dat kan! Via onderstaande QR-code is het mogelijk om een bedrag te doneren. Je kunt zelf bepalen hoeveel geld je doneert.


Extra aandacht voor oncologische patiënten

Fysieke klachten en uiterlijke veranderingen zijn bijwerkingen waar kankerpatiënten dagelijks mee te maken krijgen. Dit heeft impact op hun leven en zorgen vaak voor extra stress en verdriet. Naast reguliere zorg zijn er mogelijkheden om de kwaliteit van leven van deze patiënten te verbeteren. 

Denk hierbij aan:

  • Een workshop hoe gebruik te maken van sjaaltjes en make-up
  • Een training mindfulness
  • Een ontspanningsmassage (tijdens de behandeling)

In de periode van behandeling wil het oncologisch centrum de patiënt graag toegang geven tot deze mogelijkheden. Door het aanbieden van deze zogeheten complementaire zorg, willen we het vertrouwen teruggeven aan de patiënt. Zodat ze even niet bezig zijn met ziek zijn.

Deze activiteiten willen we graag gratis aanbieden aan onze patiënten. Hiervoor zijn wij opzoek naar donateurs. Het streefbedrag voor 2024 is €7500.

Steun onze Teun

Onze patiënt Teun loopt in juli de Vierdaagse in Apeldoorn om geld op te halen voor dit project. Hij weet zelf als geen ander hoe belangrijk dit voor oncologische patiënten is. Help jij hem en onze patiënten deze wens uit te laten komen? 

Elk bedrag is welkom, doneren kan via de QR-code