Hepatitis A

Hepatitis A is een ontsteking van de lever die wordt veroorzaakt door een virus. Hepatitis A is ook bekend als besmettelijke geelzucht.

Wat is hepatitis A?

Hepatitis A is een ontsteking van de lever die veroorzaakt wordt door een virus. Dit virus wordt overgedragen door met ontlasting besmet voedsel of drinkwater. De ziekte kan enkele weken duren en veroorzaakt bij oudere kinderen en volwassenen geelzucht. Bij kleine kinderen verloopt de infectie vaak ongemerkt. In veel landen is de kans groot om deze ziekte op te lopen. Daarom wordt bescherming bij een bezoek aan veel (sub)tropische landen en een aantal landen in Oost-Europa aanbevolen. Een serie van 2 vaccinaties geeft bescherming gedurende 30 jaar.

Hepatitis A en Ziekenhuis Gelderse Vallei

Travel Clinic Vivre is onderdeel van Gelderse Vallei Vivre, de privékliniek binnen de muren van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Travel Clinic Vivre werkt volgens de richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) en staat onder directe leiding van dr. M.A. Schouten: arts-microbioloog, reizigersgeneeskundige en tropenarts. Samen met een team van reizigersverpleegkundigen en polikliniekassistenten staat hij klaar om u te adviseren bij (de voorbereidingen van) uw reis. 

Een afspraak maken

Voor een afspraak heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Houdt u er rekening mee dat een afspraak voor advies en vaccinaties bij voorkeur 6 weken voor vertrek wordt gemaakt. Ook als u binnen 6 weken vertrekt, is het verstandig een afspraak te maken.