Vroegtijdige weeën en dreiging vroeggeboorte

Breken uw vliezen voor de 37e zwangerschapsweek? Bel dan altijd met de verloskamers van het ziekenhuis. Er dreigt dan een vroeggeboorte. U wordt dan opgenomen in het ziekenhuis.

Symptomen vochtverlies

Als u vocht verliest tijdens de zwangerschap, is het soms lastig om te zien of het om vruchtwater gaat of bijvoorbeeld urine of vaginale afscheiding. Het is daarom fijn als wij het vocht kunnen beoordelen. Probeer het vocht dat u verliest op te vangen. Bijvoorbeeld door een boterhamzakje in uw broek te doen, of door het vocht in een potje op te vangen. Neem dit mee naar het ziekenhuis. Met een test onder de microscoop kunnen wij dan zien of het gaat om vruchtwater.

Dreigende vroeggeboorte

Wanneer de vliezen breken, begint de bevalling. Als dit gebeurt voor de 37e zwangerschapsweek spreken we van een dreigende vroeggeboorte. De oorzaak hiervoor blijft vaak onduidelijk. Als de bevalling begint voor de 34e zwangerschapsweek, proberen we meestal om de bevalling uit te stellen. Dit gebeurt met weeënremmers. Begint de bevalling voor de 32e zwangerschapsweek? Dan kan het zijn dat u wordt overgeplaatst naar een perinatalogisch centrum.

Breken van de vliezen

Breken de vliezen na de 37e zwangerschapsweek? Neem ook dan contact met ons op. Wij maken dan een afspraak voor een controle en om het verdere beleid te bepalen.