Medicatie rondom uw afspraak of opname

Medicatieoverzicht bespreken

Heeft u een afspraak bij een arts of andere zorgverlener of wordt u opgenomen in ons ziekenhuis? Neem dan een actueel overzicht van uw medicijnen mee. U kunt dit medicatieoverzicht ophalen bij uw apotheek.

Een apotheekmedewerker of een verpleegkundige bespreekt met u welke medicijnen u op dat moment gebruikt. Dit heet medicatieverificatie. Samen controleert u of alle medicijnen erop staan en of er bijzonderheden zijn, zoals overgevoeligheden en allergieën. Zo weten artsen en zorgverleners altijd waarmee ze rekening moeten houden als ze u behandelen.

Neem uw medicatieoverzicht daarom mee naar elke afspraak in het ziekenhuis. Neem het overzicht ook mee als u in het ziekenhuis wordt opgenomen. U helpt dan zelf om uw medicatieoverzicht actueel te houden.

Medicatieverificatie gebeurt ook bij spoedopnames via de Spoedeisende Hulp of de Eerste Hart Hulp.

Geef toestemming om uw medische gegevens te delen

Artsen en zorgverleners kunnen niet zomaar bij uw medische gegevens. U moet daarvoor toestemming geven. Ga naar www.volgjezorg.nl om uw medische gegevens te delen. Zo kunnen de artsen en zorgverleners die u behandelen altijd uw actuele medische gegevens bekijken. Op die manier is belangrijke informatie over uw gezondheid snel en op elk moment beschikbaar, ook ’s avonds en in het weekend.

Ga terug naar de startpagina van de apotheek.