Veelgestelde vragen

Wanneer ga ik naar de Vallei Apotheek?

Na uw bezoek aan de polikliniek of na een ziekenhuisopname kunt u bij de Vallei Apotheek terecht voor medicijnen en hulpmiddelen . Ook bezoekers, buurtbewoners en medewerkers van het ziekenhuis zijn van harte welkom. Het ruime assortiment van de Vallei Apotheek is afgestemd op de specialistische zorg in ons ziekenhuis. Meestal zijn de medicijnen direct leverbaar. U hoeft er dus niet later voor terug te komen. De Vallei Apotheek verkoopt ook verband, hulpmiddelen en zelfzorgmiddelen zoals pijnstillers, zalven en huidverzorgingsproducten. Heeft u een vraag over medicijnen of hulpmiddelen? De deskundige medewerkers van de Vallei Apotheek geven u graag advies.

Kan ik geneesmiddelen vanaf de de afdeling mee naar huis krijgen? 

Als u ontslagen wordt uit het ziekenhuis en medicijnen nodig heeft, schrijft uw behandelend arts daarvoor een recept. U kunt de benodigde medicijnen aan bed laten bezorgen of bij de Vallei Apotheek (in de centrale hal) ophalen. 

Voldoet de apotheek aan de kwaliteitsstandaarden?

De ziekenhuisapotheek wordt regelmatig getoetst door de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De inspectie doet dit bij alle apotheken van ziekenhuizen. Onze ziekenhuisapotheek voldoet aan de Beroepsnorm voor apothekers van ziekenhuizen 2016. De Vallei Apotheek heeft het HKZ-ISO9001- certificaat voor openbare apotheken

Waarom kan ik mijn eigen geneesmiddelen niet gebruiken in het ziekenhuis?

Het ziekenhuis is verplicht om tijdens de periode dat u bent opgenomen in het ziekenhuis de geneesmiddelen aan u te verstrekken. De zorgverzekeraar betaalt het ziekenhuis voor deze dienstverlening. 

Waarom kan ik sommige medicijnen niet bij mijn eigen apotheek halen?

Sinds 2012 zijn sommige geneesmiddelen (bijvoorbeeld bepaalde reumamedicijnen) niet meer te krijgen bij openbare apotheken. De minister van volksgezondheid heeft namelijk besloten dat het ziekenhuis dure geneesmiddelen moet verstrekken die alleen door medisch specialisten worden voorgeschreven. De minister wil daarmee een doelmatig gebruik van deze middelen bevorderen.

Hoe wordt het assortiment van de Vallei Apotheek bepaald?

Het assortiment van de Vallei Apotheek is afgestemd op de specialistische behandeling van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Daarnaast verkoopt de Vallei Apotheek een uitgebreid assortiment medicijnen die zonder recept verkrijgbaar zijn en drogisterij artikelen.

Kan ik een compliment of klacht aan de apotheek doorgeven?

Via het complimentenformulier en het klachtenformulier kunt u uw ervaring aan ons doorgeven. 

Wat doen de apothekers?

De apothekers van het ziekenhuis zorgen ervoor dat u op het juiste moment het juiste medicijn krijgt. Dit doen zij samen met de specialisten en verpleegkundigen, tijdens uw opname, behandeling en bij ontslag uit het ziekenhuis.

Bij de Vallei Apotheek kunt u alleen met pin betalen.