Cardiologie

De afdeling cardioresearch houdt zich bezig met wetenschappelijk onderzoek en behandeling van patiënten met hartziekten.Wij doen wetenschappelijk onderzoek om onze zorg te verbeteren. Zorgverleners van de afdeling cardiologie kunnen u vragen om mee te werken aan wetenschappelijk onderzoek. U mag zelf bepalen of u wilt meewerken.

Wetenschappelijk onderzoek

De afdeling cardiologie doet veel wetenschappelijk onderzoek. Sommige onderzoeken maken deel uit van grote internationale studies, andere zijn klein en beperkt tot een enkele afdeling of patiëntengroep. Als u voor een afspraak bij de afdeling cardiologie komt, kunnen wij u vragen om mee te doen aan wetenschappelijk onderzoek. U kunt kiezen of u dit wel of niet wilt doen. Door uw deelname komen wij meer te weten over de verschillende ziekten. Daardoor wordt het mogelijk deze in de toekomst beter te behandelen.

Onze gespecialiseerde onderzoeksmedewerkers begeleiden patiënten die deelnemen aan het onderzoek. Zij vertellen u wat er gebeurt tijdens het onderzoek en wat u kunt verwachten. Als u vragen heeft, kunt u deze aan de onderzoeksmedewerkers stellen.

Privacy

Bij het doen van wetenschappelijk onderzoek leven wij de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) uiteraard na. Dit betekent dat wij zorgvuldig met uw persoonsgegevens omgaan wanneer u deelneemt aan het wetenschappelijk onderzoek en de regels en wetgeving naleven. Heeft u vragen over de bescherming van uw gegevens of privacy bij deelname aan wetenschappelijk onderzoek? Dan kunt u contact opnemen met onze functionaris gegevensbescherming.

Het team

Ons cardioresearch team bestaat uit 3 research professionals: Margreeth Singerling, Desiree van Wijk en Aliya Bor

Polikliniek assistenten cardiologie
Het cardioresearch team: Margreeth Singerling, Desiree van Wijk en Aliya Bor