Arjaan kreeg een hartstilstand

In juli 2015 kreeg ik thuis een hartstilstand. Ik heb een week op de intensive care gelegen, maar daar weet ik niks meer van. Ook de eerste dagen op de afdeling cardiologie ben ik vergeten. Op de afdeling cardiologie hebben ze er alles aan gedaan om me weer fit te krijgen.

juli 2018

De fysiotherapeut kwam al snel langs, net als verschillende specialisten. Wat mij bijzonder opviel was de maaltijdservice. Er werd goed op gelet dat ik genoeg eiwitrijke voeding kreeg.

Revalidatie

Ik heb met het revalidatietraject voor hartpatiënten meegedaan. Daar krijg je veel informatie van psycholoog, cardioloog, diëtiste en fysiotherapie. Ook de leefstijlcursus was zeer nuttig. Ik kwam in contact met andere patiënten die een hartinfarct of hartstilstand hebben gehad.

Opnieuw hartfalen

Na verloop van tijd kreeg ik steeds meer last van hartfalen. In de zomer van 2017 kon ik nog maar een klein eindje lopen. De cardioloog verwees me door naar de hartfalenverpleegkundige. Zij heeft in overleg al mijn medicijnen onder de loep genomen. Ik kreeg onder andere een heel nieuw medicijn. Met tussenpozen van 4 weken kwam ik bij haar terug om te bespreken hoe het ging. Het gaat nu steeds beter met me. Ik heb veel meer energie en kan weer een paar kilometer lopen. Ik ben, na de Here God, de vele professionals in Ziekenhuis Gelderse Vallei dankbaar voor alles wat ze voor me hebben gedaan. Dát ik er nog ben, en ook hoe goed ik me nu voel.

Meer lezen