Goede spataderzorg in Ziekenhuis Gelderse Vallei

Traumachirurgie (of traumatologie) is een onderdeel van chirurgie.

U komt op deze afdeling terecht als u een ongeval heeft gehad. De traumachirurg behandelt u als u door (complicaties van) het ongeval een operatie moet ondergaan.

Eerst spoedeisende hulp of polikliniek

Voor u bij traumachirurgie komt, bent u eerst op de spoedeisende hulp of in de polikliniek geweest. Daar is uw situatie beoordeeld en een passende behandeling afgesproken. Soms is er aanvullend onderzoek nodig, zoals röntgenonderzoek of laboratoriumonderzoek.

Het kan zijn dat uw behandeling op de spoedeisende hulp of de polikliniek niet voldoende is en u niet naar huis mag. Dan komt u naar onze afdeling waar de zaalarts uw behandeling verder uitvoert. Hij/zij doet dat in overleg met de traumachirurg en het verpleegkundig team.

Deze behandeling kan bestaan uit:

  • operatie
  • observatie
  • wondverzorging
  • pijnbestrijding

Traumachirurgen en verpleegkundigen

De traumachirurgen en de verpleegkundigen zijn gespecialiseerd in het behandelen en verplegen van patiënten die een ongeval hebben gehad. Zij geven u alle zorg die u nodig heeft. Dit gebeurt vaak in samenwerking met andere professionals, zoals de fysiotherapeut en diëtiste. We werken samen met u aan uw zelfredzaamheid en streven ernaar dat u zoveel mogelijk zelf kunt blijven doen.