Efficiëntere zorg door slimme meting

De traumachirurgen behandelen alle patiënten die een operatie moeten ondergaan vanwege een ongeval. Zij zijn hierin gespecialiseerd en geven u alle zorg die u nodig heeft.

Eerst spoedeisende hulp of polikliniek

Voor u bij traumachirurgie komt, bent u eerst op de spoedeisende hulp of in de polikliniek geweest. Daar is uw situatie beoordeeld en een passende behandeling afgesproken. Soms is er aanvullend onderzoek nodig, zoals röntgenonderzoek of laboratoriumonderzoek.

Het kan zijn dat uw behandeling op de spoedeisende hulp of de polikliniek niet voldoende is en u niet naar huis mag. Dan komt u naar onze afdeling waar de zaalarts uw behandeling verder uitvoert. Hij/zij doet dat in overleg met de traumachirurg en het verpleegkundig team.

Meest voorkomende behandelingen

De meest voorkomende behandelingen die de traumachirurgen van Ziekenhuis Gelderse Vallei doen, zijn:

  • operereren van eenvoudige breuken en peesletsels (gebroken heup, polsbreuk, gescheurde achillespees)
  • opereren en behandelen van complexe breuken (bekkenbreuk, hielfractuur)    
  • observeren en behandelen bij ribfracturen en/of een klaplong
  • behandelen van handletsel
  • liesbreukoperatie
  • kleine poliklinische verrichtingen onder lokale verdoving

Traumapolikliniek

De traumapolikliniek houdt 1 keer per week spreekuur in Ede. De patiënt krijgt begeleiding van een traumachirurg en een fysiotherapeut. Verwijzing vindt plaats via de huisarts.

Team van traumachirurgen en verpleegkundigen

De traumachirurgen en de verpleegkundigen zijn gespecialiseerd in het behandelen en verplegen van patiënten die een ongeval hebben gehad. Zij geven u alle zorg die u nodig heeft. Dit gebeurt vaak in samenwerking met andere professionals, zoals de fysiotherapeut en diëtiste. Ze werken samen als een team.

'We werken samen met u aan uw zelfredzaamheid en streven ernaar dat u zoveel mogelijk zelf kunt blijven doen.'
L.F. van den Ham
L.F. van den Ham
Dr. P.C. Johannesma
Dr. P.C. Johannesma
Dr. T.L. Nosewicz
Dr. T.L. Nosewicz
Dr. S.M. Zielinski
Dr. S.M. Zielinski

Handenteam

Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft een speciaal handenteam. Het team bestaat uit een traumachirurg, een plastisch chirurg en een fysiotherapeut. Zij beoordelen en behandelen problemen aan de pols en de handen. Het handenteam houdt 1 keer per week spreekuur in Ede.