Efficiëntere zorg door slimme meting

Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft 3 chirurgen en 2 physician assistants die zijn gespecialiseerd in patiënten met afwijkingen aan de slagaders en aders in het hele lichaam, met uitzondering van hoofd en hart. Via vaatonderzoek krijgt de arts zicht op het probleem en elke patiënt krijgt een persoonlijk behandelplan. De vaatchirurg behandelt daarnaast slecht genezende wonden, bijvoorbeeld van patiënten met suikerziekte.

Wekelijks spreekuur

De vaatchirurgen houden wekelijks spreekuur voor zowel nieuwe patiënten als controle patiënten. Ze werken nauw samen met de afdeling vaatdiagnostiek. Meestal combineren we een afspraak, zodat de patiënt eerst een duplexonderzoek krijgt op de afdeling vaatdiagnostiek en aansluitend bij de vaatchirurg op de polikliniek terecht kan. Alle behandelingen onder lokale verdoving vinden plaats in het behandelcentrum B1.

Meest voorkomende behandelingen

De meest voorkomende behandelingen die de vaatchirurgen doen, zijn:  

Diabetesvoet

De vaatchirurg houdt elke donderdag een gezamenlijk spreekuur voor patiënten met een diabetesvoet. Met verschillende behandelaars bespreekt hij of zij de meest complexe gevallen. Patiënten die op dit spreekuur komen, zijn aangemeld via de reguliere poliklinieken.