Darm Lever Centrum

In het DarmLeverCentrum (DLC) van Ziekenhuis Gelderse Vallei kunt u terecht voor specialistische, innovatieve zorg op het gebied van darm- en leverziekten. In het DLC combineren wij onze kennis en ervaring op het gebied van darm- en leverzorg met onze wetenschappelijk onderbouwde kennis van voeding en bewegen.

Wie werken samen in het DarmLeverCentrum?

Het DLC is een groot, regionaal kennis- en expertisecentrum. In het DLC werkt een team van bekwame en gedreven zorgprofessionals samen, afkomstig van verschillende interne afdelingen van Ziekenhuis Gelderse Vallei:

Specifieke zorg voor iedereen

In ons DLC kan iedereen terecht voor preventieve zorg (screening bevolkingsonderzoek darmkanker). Het DLC beschikt over 1 van de grootste screeningscentra van Nederland. Wij bieden specifieke behandelingen op het gebied van hoogcomplexe darm- en leverzorg. Voor patiënten die zijn uitbehandeld, biedt het DLC passende palliatieve zorg.

Efficiënte zorg

Het proces voor u als patiënt is zo efficiënt mogelijk. De behandeling in het DLC wordt snel gestart. Doorlooptijden zijn kort. Door verschillende afspraken te combineren, is het aantal ziekenhuisbezoeken zo laag mogelijk. Via telefoon en eZorg, online zorg, kunt u snel en eenvoudig contact zoeken met uw behandelteam. Dankzij ProFyt (Preoperatieve Fysiotherapie) en XtraFit (Voedings- en beweeginterventies) werken we samen met u aan een snel herstel.

Sneldiagnostiek

Bij het stellen van de diagnose darmkanker krijgt u op 1 dag alle benodigde aanvullende onderzoeken met daarna de uitslagen en het behandelplan van de chirurg. Dit beperkt de periode van wachten op de uitslagen én de bijkomende onzekerheid tot een paar uur. Ons ziekenhuis is onder niet-academische ziekenhuizen uniek in deze aanpak.