Web Content Viewer
Component Action Menu- ${title}
Lever
In ons DarmLeverCentrum kunt u terecht voor onderzoek, advies en de behandeling van leverziekten. Denk daarbij aan leverontstekingen, levercirrose en levercysten. Maar ook voor de behandeling van uitzaaiing van tumoren in de lever.
Voeding, bewegen en slaap: bouwstenen van onze zorg
In het DarmLeverCentrum staat een team van gespecialiseerde artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners voor u klaar. Zij geven u de best mogelijke zorg bij leverziekten. Onze medewerkers combineren hun kennis en ervaring op het gebied van leverziekten met hun wetenschappelijk onderbouwde kennis van voeding, bewegen en slaap. Samen kijken zij welke behandeling de beste voor u is.
Wat wij bieden:
- Onderzoek en behandeling volgens de laatste wetenschappelijke inzichten
- Een deskundig en ervaren behandelteam
- Innovatieve operatietechnieken.
- Persoonlijke zorg en aandacht
Web Content Viewer
Component Action Menu- ${title}
Uw lever is een groot en belangrijk orgaan in uw lichaam. De lever regelt bijvoorbeeld de suiker-, eiwit- en vetstofwisselingen. Ook haalt uw lever giftige stoffen uit uw lichaam.
U kunt in ons DarmLeverCentrum terecht voor onderzoek en behandeling van de volgende leveraandoeningen:
Goedaardige leveraandoeningen:
- Lever ontstekingen
- Cirrose (gezond leverweefsel wordt vervangen door littekenweefsel)
- Leververvetting
- Levercysten
- Goedaardige levertumoren (Benigne tumoren)
Deze hoeven meestal niet behandeld te worden. Soms is een behandeling wel nodig. Bijvoorbeeld bij goedaardige tumoren die een grote kans hebben om een ernstige bloeding te veroorzaken. Of bij grote goedaardige tumoren die in de toekomst misschien kwaadaardig kunnen worden.
Kwaadaardige leveraandoeningen:
- Hepatocellulair carcinoom (HCC).
Dit zijn kwaadaardige tumoren die rechtstreeks in de lever zijn ontstaan - Levermetastasen.
Dit zijn levertumoren die zijn ontstaan uit uitzaaiingen van kanker in een ander deel van het lichaam, bijvoorbeeld in de dikke darm en endeldarm. Dit is bij de meeste levertumoren het geval.
Voor het behandelen van een leveruitzaaiing is het belangrijk om de grootte en de ligging van de uitzaaiing te bepalen. Daarvoor zijn verschillende onderzoeken nodig. Welke behandeling u krijgt, hangt af van het type tumor. Een deel van deze uitzaaiingen is te behandelen. De behandeling heeft als doel de ziekte blijvend te verwijderen. Dit doen wij door het deel van de lever waar de uitzaaiingen zitten door een operatie weg te halen of door de uitzaaiingen te verhitten. Als deze ingrepen niet mogelijk zijn, kan chemotherapie de gevolgen van de ziekte remmen. Zo proberen wij de kwaliteit van leven zo lang mogelijk goed te houden.
In ons DarmLeverCentrum staat een team van gespecialiseerde artsen en andere zorgverleners voor u klaar. Zij geven u de best mogelijke zorg. Alle medewerkers van het DLC kijken vanuit hun eigen vakgebied naar uw uitslagen, situatie en gezondheid. Samen kijken zij welke ziekte u heeft en welke behandeling hierbij hoort.
Uw behandelteam kan bestaan uit:
- Interventieradioloog
- Abdomen radioloog
- Chirurg
- Verpleegkundig specialist
- Anesthesioloog
- Oncoloog
- MDL-arts
- Researchverpleegkundigen
- Fysiotherapeut
- Radiotherapeut
- Diëtist
In het DarmLeverCentrum combineren onze zorgverleners hun kennis en ervaring op het gebied van darm- en leverzorg met hun wetenschappelijk onderbouwde kennis van voeding, bewegen en slaap. Voeding en bewegen zijn belangrijke onderdelen van onze zorg. Vóór, tijdens en na de zorg hebben we veel aandacht voor uw conditie, eet- en slaappatroon.
Zo hebben we in Ziekenhuis Gelderse Vallei een leefstijlloket. Een leefstijlcoach helpt u met het werken aan een gezonde leefstijl. Lees meer over ons leefstijlloket.
Daarnaast krijgt u in het hele traject van onderzoek, behandeling en nazorg advies op maat van een diëtist en fysiotherapeut. Op deze manier bent u goed voorbereid op de behandeling en herstelt u sneller. Op de verpleegafdeling besteden wij aandacht aan het bevorderen van een goede nachtrust tijdens uw ziekenhuisopname.
Wanneer uw Maag-Darm-Leverarts u heeft verteld dat u een leverziekte heeft, krijgt u toegang tot uw digitale zorgpad (eZorg). Hier krijgt u informatie over uw ziekte: van uitleg over de ziekte tot de mogelijke gevolgen van uw ziekte en van behandelingen tot leven met uw ziekte. Want hoe meer u van uw ziekte weet, hoe beter u ermee kunt omgaan.
Lees hier alle informatie over eZorg. Hier kunt u ook inloggen op uw eigen eZorg-omgeving.
Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft veel aandacht voor medisch-wetenschappelijk onderzoek. Dit is belangrijk voor het verbeteren en vernieuwen van de zorg voor patiënten. Onderzoek leidt tot beter inzicht in preventie, diagnose en behandeling van ziekten. Ook is het belangrijk voor het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen, nieuwe medische hulpmiddelen of betere operatietechnieken waardoor patiënten sneller beter worden. Ons ziekenhuis weet bijzonder veel over voeding, bewegen en slaap. Wij doen daar veel onderzoek naar.
Bekijk hier welke onderzoeken wij op dit moment doen op het gebied van maag-, darm-, leverziekten.
Web Content Viewer
Component Action Menu- ${title}