Dermatologie

Bij de afdeling dermatologie kunt u terecht met problemen aan de huid. Zoals atopisch eczeem, psoriasis, huidtumoren, spataderen, aambeien, een open been, seksueel overdraagbare aandoeningen en allergische huidreacties.

De afdeling dermatologie

Op de afdeling dermatologie werken 6 dermatologen, 11 polikliniekassistenten, 1 eczeemverpleegkundige en 2 physician assistants vaat. U kunt elke dag terecht op het spreekuur in het ziekenhuis. Er zijn ook spreekuren in de spreekuurcentra Barneveld, Veenendaal en Wageningen.

Speciale spreekuren

Voor een aantal veelvoorkomende aandoeningen bij dermatologie zijn er speciale spreekuren.

Benen spreekuur

Heeft u last van een open been of vocht in de benen? Heeft u zwachtels die gewisseld moeten worden? Dan kunt u terecht op het benenspreekuur. Dit spreekuur wordt meerdere keren per week gehouden.

Fotodynamische therapie spreekuur

Fotodynamische therapie is een vorm van lichttherapie. Het is een succesvolle manier om oppervlakkige vormen van huidkanker te behandelen. Het spreekuur fotodynamische therapie heet ook wel PDT-spreekuur (Photo Dynamic Therapy). Het spreekuur wordt iedere dinsdag gehouden.

Lichttherapie spreekuur

Zalfjes of tabletten helpen niet altijd genoeg bij jeukende huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem. Daarom kunt u bij ons aanvullende lichttherapie krijgen met ultraviolet A en ultraviolet B licht (UVA en UVB).

Psoriasis spreekuur

De dermatologen houden ook spreekuren in het Psoriasis Dagbehandelingscentrum. Dit is het eerste dagbehandelingscentrum in Nederland voor psoriasispatiënten. Het werd opgericht in 1988. U vindt het Psoriasis Dagbehandelingscentrum aan de Padberglaan te Ede.

Verpleegkundig eczeem spreekuur

Op het verpleegkundig eczeem spreekuur krijgt u uitleg en voorlichting over oorzaken, beïnvloedende factoren en behandeling van eczeem. Eczeem is een chronische aandoening. De eczeemverpleegkundige helpt u hoe u kunt leren omgaan met de gevolgen hiervan. U krijgt uitleg over hoe u de zalven kunt gebruiken. Op het eczeemspreekuur kunnen volwassenen en kinderen terecht.

Vulva spreekuur

Heeft u klachten aan de vagina? Zoals pijn, jeuk of seksuele problemen? Op het vulva spreekuur kunt u terecht met uw klachten. Dermatoloog Sabine Pfeifer en gynaecoloog Ellen Hopman zijn gespecialiseerd in klachten aan de vagina (de vulva).

Zorgpad spataderen

Heeft u last van spataderen? Met een verwijsbrief van de huisarts kunt u binnen 2 weken bij ons terecht. U krijgt een duplex onderzoek en een afspraak bij de physician assistant vaat. Zij maakt samen met u een behandelplan.

Cosmetische behandelingen

In het pand van het Psoriasis Dagbehandelingscentrum is ook de Padberglaankliniek gevestigd. Hier kunt u terecht voor verschillende cosmetische behandelingen. Zoals behandeling van overbeharing, couperose, ouderdomsvlekken en overmatige zweetproductie van de oksels.

Advies dermatoloog via huisarts

Heeft u een afspraak bij de huisarts voor uw huid? Ook dan kan de dermatoloog helpen. Uw huisarts kan namelijk via internet een foto en gegevens van uw huidaandoening naar onze dermatologen sturen. De dermatologen sturen dan snel per e-mail hun antwoord. U hoeft daarvoor dus niet apart naar het ziekenhuis.