Dialysehub Barneveld

Ziekenhuis Gelderse Vallei en Dianet hebben in 2021 een dialysehub opgezet in zorgorganisatie Norschoten aan de Klaverweide in Barneveld. De dialysehub maakt het voor patiënten van Ziekenhuis Gelderse Vallei mogelijk om in een meer huiselijke sfeer en dichter bij huis te dialyseren.

Minder reistijd en dialyseren in een huiselijke omgeving.
Dialysebehandelingen zijn vaak ingrijpend en tijdrovend. Patiënten met nierfalen dialyseren meestal drie dagen per week, vier uur per dag. Daar bovenop komt nog de reistijd naar het ziekenhuis, die vaak erg belastend is. Daarom vinden veel dialysepatiënten thuis dialyseren prettig en comfortabel.

Ideale middenweg
Toch is thuisdialyse niet voor iedere dialysepatiënt mogelijk,  bijvoorbeeld vanwege complexe zorg of bijkomende ziekten. Als een patiënt niet zelfstandig thuis kan dialyseren, maar wel in een stabiele, goede conditie is, kan de hub een goed alternatief zijn. Een soort middenweg tussen ziekenhuis en thuis. De hub biedt zo nieuwe mogelijkheden voor nierpatiënten in de regio Barneveld.

Wat is een dialysehub?
Een dialysehub is een kleine dialyseruimte in een locatie buiten het ziekenhuis. In de dialysehub in Barneveld kunnen twee patiënten tegelijk dialyseren. Bij de dialyse is altijd een dialyseverpleegkundige van Dianet of van Ziekenhuis Gelderse Vallei aanwezig om te assisteren. Lees meer.