De dialyseafdeling is bijna een hotel

Elroy Hendricks vertelt over zijn leven, waarin hij regelmatig in Ziekenhuis Gelderse Vallei komt om te dialyseren.

december 2017

Ik ben alleenstaande vader met 2 kinderen van 7 en 9 jaar. Sinds 2012 dialyseer ik na het afstoten van mijn getransplanteerde nier. Na 13 jaar heb ik deze gekregen van mijn vader.

Ik vind het niet erg om 3 keer in de week naar het ziekenhuis te komen. Het is voor mij een rust-moment. De dialyseafdeling is bijna een hotel met eigen televisie en je kan zelf het eten bestellen bij At Your Request. De sfeer op de afdeling is altijd goed. Iedereen is open en vriendelijk naar elkaar, maar ik ben erg op mezelf, omdat ik hier ook voor mijn rust kom. Fijn dat hier ook ruimte voor is.  Ik doe nog altijd leuke dingen die ik voorheen ook deed, maar moet het nu wel beter inplannen.

Mijn energieniveau is lager, daardoor kan ik minder dingen doen op een dag. Na een drukke dag heb ik meer tijd nodig om uit te rusten. Vooral op de dagen dat ik naar de dialyseafdeling ga, kost het mij discipline om zaken goed te plannen en op tijd uit te rusten. 

De zorg over mijn kinderen kost ook veel energie. Om dat goed vol te houden, moeten de taken wel over alle dagen verspreid worden. Gelukkig heb ik mijn familie en vrienden die soms ook wat huishoudelijke takens op zich nemen, of op de kinderen passen.

Meer lezen