Vakantiedialyse

Scot en Selina uit Australië kwamen naar Nederland om familie te bezoeken. Maar hoe moest dat met de dialyse van Scot? Ziekenhuis Gelderse Vallei bood hem aan om zijn dialyse in Nederland tijdens de nachtelijke uren te doen. Zo kon hij overdag tijd doorbrengen met zijn familie.

augustus 2018

‘Dat we naar Nederland op vakantie wilden, was een gemakkelijke keuze. Moeilijker was het om een plek te vinden waar ik dialyse kon krijgen. Totdat we contact kregen met Joanne van de afdeling dialyse in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Zij regelde alles voor ons en maakte het mogelijk dat ik mijn dialyse in de avond- en nachturen kon doen. Net zoals ik dat thuis gewend ben. Dit was fantastisch. Zo hadden we veel meer tijd om door te brengen met familie. En konden we een bezoek brengen aan Rotterdam, Amsterdam, Kinderdijk en zelfs Parijs!

Voordat we Australië verlieten voor onze 3 weken durende vakantie was ik gespannen om mijn dialyse in een ander land te moeten krijgen, zo ver van huis. Maar wat een uitdagende vakantie had kunnen worden, werd een geweldige ervaring. Dankzij alle hulp van Joanne en haar team voorafgaand en tijdens de dialyse in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Ik zou het morgen zó weer doen.’

Meer lezen