Diëtetiek

De diëtist is gespecialiseerd in de rol van voeding bij ziekte en gezondheid. De diëtist helpt u bij het kiezen van goede voeding die past bij uw situatie, de aandoening die u heeft of behandeling die u krijgt.

Wat doet de diëtist?

De diëtisten werken niet alleen op de afdelingen waar patiënten zijn opgenomen, maar houden ook spreekuur in het ziekenhuis in Ede. Dit doen zij voor een aantal specifieke aandoeningen en behandelingen en alleen als u wordt behandeld door een medisch specialist in Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Voor overige dieetvragen, bijvoorbeeld als u gecontroleerd wilt afvallen of vragen heeft over uw cholesterol, kunt u contact opnemen met een zelfstandige gevestigde diëtist bij u in de buurt. U kunt hier zelf een afspraak maken. Woont u in of bij een woonzorgcentrum? Dan kunt u informeren of er een diëtist verbonden is aan het woonzorgcentrum.

Gesprek met diëtist

Tijdens uw eerste gesprek met de diëtist vraagt hij of zij naar de reden van uw verwijzing, uw voedingsgewoonten en persoonlijke omstandigheden. Samen met u maakt de diëtist een plan. In vervolggesprekken bespreekt u samen hoe het gaat. U krijgt dan verdere uitleg en adviezen.

Wat kost een bezoek aan de diëtist?

Bent u bij een medisch specialist onder behandeling? Dan vallen de kosten voor het spreekuur van de diëtist onder de ziekenhuisbehandeling. Gaat u naar een zelfstandig gevestigde diëtist in de regio? Dan wordt uw bezoek bijna altijd vergoed vanuit de basisverzekering. Soms valt de behandeling van de diëtist onder het eigen risico. Bekijk voor meer informatie de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Of overleg met uw huisarts of diëtist.

Een diëtist in de buurt vinden? Klik dan op deze link